Evropská premiéra proti mistru Norska
Klub

Evropská premiéra proti mistru Norska

Redakce

Los kvalifikace Ligy mistrů přisoudil FK Mladá Boleslav norský mistrovský celek Valerengen Oslo. Jeho největší hvězdou je útočník Tore Andre Flo. První utkání se hraje v Mladé Boleslavi, odveta v norském hlavním městě Oslo.

Vzhledem k tomu, že Mladá Boleslav nebyla při losování mezi nasazenými, potká se s přijatelným i když velmi kvalitním soupeřem. Valerengen Oslo je držitelem mistrovského titulu za rok 2005 (norská liga se hraje v termínech jaro-podzim). V současném ročníku z dosavadních jedenácti mistrovských utkání pouze tři vyhrál a krčí se na deváté příčce.

V dresu norského mistra kope Tore Andre Flo, někdejší stabilní hráč Chelsea Londýn a Glasgow Rangers, který v 76 zápasech reprezentoval Norsko a v současných třiatřiceti letech je stále respektovanou osobností.

Losovacímu ceremoniálu byl přímo ve Švýcarsku přítomen za FK Mladá Boleslav sportovní ředitel Zdeněk Kudela. Potvrdil, že Mladá Boleslav by ráda sehrála domácí utkání v úterý 25. července, aby mužstvo mělo co nejdelší čas na odpočinek před úvodním prvoligovým utkáním s Olomoucí v neděli 30. července.

Odveta v Oslo se určitě hraje ve středu 2. srpna. „Pro zástupce norského klubu je mladoboleslavský soupeř velká neznámá a tak nejdříve se mě ptali, kde vůbec Mladá Boleslav leží, protože z Česka znají hlavně Prahu," popsal Kudela první kontakty s činovníky norského klubu. Ten má, na rozdíl od Mladé Boleslavi, již bohaté mezinárodní zkušenosti, ke kterým patří i střet s českým mistrem Spartou Praha.

Fanshop banner