Příprava začala nymburským soustředěním
Klub

Příprava začala nymburským soustředěním

Redakce

Fotbalisté Mladé Boleslavi polykají první dávky kondiční přípravy. Začali 14. června soustředěním v Nymburce a pokračovat budou na dalších dvou tréninkových kampech v jihočeském Písku a rakouském Loipersdorfu. První přípravné utkání sehrají v úterý 20. června v rámci píseckého soustředění. Nymburskou zabíračku absolvoval kompletní hráčský kádr minulého soutěžního ročníku, do kterého se z blšanského hostování vrátil Brunclík a z rekonvalescence po operaci kolena Holub.

V Nymburce byl i Miloš Brezinský, který je v Mladé Boleslavi na hostování z Liberce a o jehož dalším působení se vedou jednání. Zcela novými tvářemi jsou Tomáš Brezinský, mladší bratr Miloše, který přišel z Kunovic, a Mikolanda, který přestoupil z West Ham United. K novicům patří i Marek Jusko, vystřídavší v realizačním týmu Jiřího Macháčka na postě trenéra brankářů.

Mužstvo Mladé Boleslavi po úvodním nymburském soustředění ve dnech 14.-17. června odjede v pondělí 19. června do Písku. V tamním sportovním areálu se bude připravovat celý týden a sehraje i dvě přípravná utkání. První v úterý 19. června s účastníkem druhé slovenské ligy Podbrezovou a druhé v sobotu 24. června s prvoligovou Příbramí. Dalším soupeřem Mladé Boleslavi bude slovenský mistr Ružomberok v úterý 27. června na hřišti v nymburském sportovním areálu. V sobotu 1. července přivítá Mladá Boleslav pravděpodobně na svém rezervním hřišti Astonka druholigový Hradec Králové. V období rakouského kampu od 3. do 11. července plánuje trenér Uhrin sehrát čtyři utkání. Zatím dohodnutí soupeři jsou Grazer AK, Anorthoses Famagusta a CZ Beograd, přičemž se srbským mistrem bude Mladá Boleslav na rakouském soustředění hrát jenom v případě, že jí ho los neurčí za soupeře ve druhém předkole kvalifikace Ligy mistrů.
Na domácím hřišti se fanouškům mladoboleslavští fotbalisté představí krátce po návratu z Rakouska. V pátek 14. července Mladá Bolelsav hostí Spartu Krč a ostrým herním testem týden před prvním utkáním kvalifikace Ligy mistrů a deset dní před zahájením I. Gambrinus ligy by mělo být utkání na mladoboleslavském městském stadionu proti sedmému celku francouzské nejvyšší soutěže Stade Rennes ve středu 19. července.

Fanshop banner