Dufek neví, co je fotbalová pauza
Klub

Dufek neví, co je fotbalová pauza

Redakce


Prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek má i v době tuzemských fotbalových prázdnin co dělat. Nejvíce se nalítá kolem rodící se sportovní akademie a přípravy týmu pro premiéru na evropské pohárové scéně. A sní o postupu ze druhého do třetího kola kvalifikace Ligy mistrů.

Co dělá fotbalový prezident v době, kdy se fotbal nehraje?

„V tomto období je nejvíce práce pro funkcionáře i pro šéfa fotbalového klubu. Konkrétně v Mladé Boleslavi zabezpečujeme investiční výstavbu na městském stadionu i v souvislosti se vzniklou sportovní akademií, do konce května jsme museli zpracovat podklady a podat žádosti k zajištění finančních dotací na příští rok, řešíme obsazení realizačního týmu u B mužstva dospělých, připravujeme hřiště na Astonce pro podmínky třetiligových utkání a hlavně pracujeme na zkvalitnění hráčského kádru pro kvalifikaci Ligy mistrů."

Je příprava na nejbližší sezónu hodně ovlivněná tím, že Mladá Boleslav nakukuje do pohárové Evropy?

„Tato skutečnost vytváří tlak na kvalitu, neboť chceme do Mladé Boleslavi přivádět ještě kvalitnější hráče, než se nám to podařilo v loňské sezóně. Uvědomujeme si, že v evropských pohárových zápasech budeme reprezentovat nejen Mladou Boleslav, ale celou Českou republiku. Zároveň vznik sportovní akademie při deváté základní škole vyžaduje také spoustu dalších finančních prostředků."

Stihnete v návalu práce navštívit nějaké utkání právě probíhajícího světového šampionátu?

„Na zápas České republiky se Spojenými státy americkými jedu jenom na otočku, protože v následujících dnech mám v Mladé Boleslavi klubové povinnosti. Určitě vynechám zápas s Ghanou, ale když všechno dobře dopadne, tak bych ještě rád viděl na vlastní oči utkání s Itálií."

Koho považujete za favorita mistrovství světa?

„Málo se mluví o Francii a Nizozemí, ale jejich týmy mají kvalitu a můžou překvapit."

A jaké máte cíle s Mladou Boleslaví?

„Přeji si postoupit do třetího předkola ligy mistrů, to je náš nejbližší sportovní cíl."

Fanshop banner