Mladá Boleslav nebude mezi nasazenými kluby při losování druhého předkola Ligy mistrů
Klub

Mladá Boleslav nebude mezi nasazenými kluby při losování druhého předkola Ligy mistrů

Redakce


Je rozhodnuto, že Mladá Boleslav s největší pravděpodobností nebude mezi nasazenými kluby pro losování druhého předkola Ligy mistrů. Narazí tedy na mnohem silnější soupeře, než v případě, kdyby naopak mezi nasazenými týmy byla.

Možnost nasazení Mladé Boleslavi podléhala tomu, jak dopadne boj o maďarský titul mezi celky Debrecen a Ujpest. V posledním kole maďarské ligové soutěže v sobotu 3. června Debrecen jasně porazil poslední tým Papa 4:1 a tím si zajistil mistrovský titul, přičemž druhé místo zůstalo Ujpesti, který doma podlehl třetímu Fehervaru 1:3. Koeficient pro účast v evropských pohárech má maďarský Debrecen lepší než Mladá Boleslav. Proto se při losování druhého předkola Ligy mistrů ocitne Debrecen mezi nasazenými týmy spolu s ukrajinským Dynamem Kyjev, tureckým Fenerbahce, ruským Spartakem Moskva, bulharským Levski Sofia, chorvatským Dynamo Záhřeb, dánským FC Kodaň, polskou Legii Varšava, norským Välerengen IF, švýcarským FC Zürich, švédským Djurgärden IF, maďarským Debrecen VSC, skotský Heart of Midlothian, srbskou CZ Bělehrad. To jsou zároveň i nejpravděpodobnější možní soupeři Mladé Boleslavi v druhém předkole Ligy mistrů, které se losuje 23. června.
V případě postupu do třetího předkola Ligy mistrů by Mladou Boleslav čekali soupeři opravdu těžkého kalibru jako například Inter Milán, FC Liverpool, Arsenal Londýn, Valencia, Ajax Amsterdam, Benfica Lisabon, CSKA Moskva, AEK Atheny, Šachtar Doněck, Galatasaray Istanbul, Hamburger SV, případně Fenerbahce, Dynamo Kyjev, Levski Sofia, pokud tato trojice postoupí z druhého předkola do třetího a nikoliv na úkor Mladé Boleslavi. Mezi nasazenými týmy třetího předkola už je český mistr Slovan Liberec, kterému by se Mladá Boleslav určitě vyhnula podle klíče znemožňujícího střet dvou týmů z jedné ligy v předkole.

Fanshop banner