Fotbalisty přijal primátor města
Klub

Fotbalisty přijal primátor města

Redakce

Primátor města Mladá Boleslav Svatopluk Kvaizar v úterý 18. května přijal na radnici hráče, trenéry, realizační tým i vedení fotbalového klubu, aby jim poblahopřál k druhému místu v prvoligovém pořadí i postupu do kvalifikace Ligy mistrů a poděkoval za úspěšnou reprezentaci města. Přítomni bylo téměř všichni fotbalisté, chyběli jen omluvení Sedláček, Brunclík a Kysela. Mladíci Brunclík s Kyselou totiž reprezentují Českou republiku ve Francii na turnaji fotbalových jedenadvacítek.

„Vy jste dělali svoji práci a dělali jste ji dobře," prohlásil primátor Kvaizar a zdůraznil, že fotbalisté se významně podílejí na zviditelnění města Mladá Boleslav, které je významným akcionářem fotbalového klubu. Při blahopřání ke stříbrnému umístění v I. Gambrinus lize dodal, že by si fotbalisté zasloužili uznání za sportovní výkon, i kdyby skončili na čtvrtém místě.
Tisková mluvčí magistrátu Jana Huzilová primátorovi postupně představila jednotlivé hráče, kteří od vedení města převzali čestné uznání a upomínkovou publikaci. Prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek veřejně poděkoval radním a zastupitelům za podporu profesionálního sportu, jak se rozeběhla především od roku 2001. „Bez podpory města by se nám tolik nedařilo," zdůraznil Dufek. Slovo dostal i úspěšný trenér Dušan Uhrin, kterého však atmosféra i dozvuky fotbalového úspěchu natolik dojaly, že nebyl schopen mluvit. Je to tak, i muži mají své dny... „Jsem dojatý, že se nám to povedlo,"dostal ze sebe za povzbudivého aplausu. Za hráče promluvil kapitán Marek Kulič. „Co jsme letos dosáhli, bude těžké zopakovat, ale snad to zvládneme. Děkujeme všem za podporu," řekl kapitán druhého nejlepšího mužstva České republiky.

Fanshop banner