Mladá Boleslav doprovodí Liberec do Ligy mistrů
Klub

Mladá Boleslav doprovodí Liberec do Ligy mistrů

Redakce

Marek Kulič, kapitán a excelentní útočník, dovedl tým do kvalifikace Ligy mistrů způsobem, kterým vstoupil do historie mladoboleslavského fotbalu. V rozhodujícím utkání na libereckém trávníku hattrickem posvětil největší úspěch FK Mladá Boleslav, jímž bezesporu je druhé místo v I.Gambrinus lize a právo účasti v předkole Ligy mistrů.

Utkání se hrálo před zaplněnými tribunami v bouřlivé atmosféře motivované oslavami mistrovského titulu, který Slovanu Liberec už nemohl nikdo vzít. Na liberecký trávník vyběhla mladoboleslavská sestava se složením obrany, v jakém na jaře ještě nehrála. Krátký nahradil Ševinského, který za vyloučení v jihlavském utkání dostal trest na jedno mistrovské utkání, a ve stoperské dvojici dal trenér Uhrin přednost Vítovi před Brezinským, který v Mladé Boleslavi hostuje právě z Liberce.

Oba celky se snažili o ofenzivní hru a dramatické situace se střídaly před oběma brankami. Liberecký Pospěch mířil vedle, podobně se vedlo i boleslavskému Kyselovi, kdežto Kulič se trefil, ale brankář Hauzr byl připravený. V 19. minutě udělal Kulič libereckému obránci Matulovi kličku a byl při ní sražen. „To byla jasná penalta," prohlásil Kulič. Rozhodčí s jejím nařízením nezaváhal a faulovaný boleslavský kapitán ji s jistotou proměnil, když poslal míč na opačnou stranu, než se vrhnul brankář Hauzr - 0:1. V 31. minutě liberecký Pospěch z otočky trefil břevno, odražený míč napálil Pudil, ale Kučera ho vyrazil.

Po přestávce pokračovala oboustranně aktivní hra, ale gól ze hry nepadl do žádné sítě. Až došlo na další penaltu. Předcházela ji šikovná Kuličova přihrávka na Matějovského, který se prosmýkl mezi obránci a šel sám na Hauzra, jenž ho ve vápně srazil. „Brankář mi znemožnil pohyb, penalta to byla jasná," tvrdil po zápase Matejovský. Kulič si podruhé postavil míč na penaltovou značku a ani v 58. minutě se nemýlil - 0:2. V 65. minutě při Hamouzově rohu zapomněli boleslavští obránci u vzdálenější tyče na Matulu a ten snížil - 1:2. V 72. minutě Matějovského střelu Hauzr neudržel, ale Pecka nedokázal z malého vápna doklepnout míč potřetí do liberecké sítě. Deset minut po první brance přidal Liberec druhou vyrovnávací.

V 75. minutě se Abrahám uvolnil ve vápně a přízemní střelou vymetl dolní kout Kučerovy branky, kam se boleslavský brankář marně natahoval - 2:2. V tu chvíli, vzhledem k průběžným výsledkům Slavie a Teplic, spadla Mladá Boleslav na čtvrtou příčku ligové tabulky. Zpět na druhou a tím pádem do předkola Ligy mistrů ji katapultoval Kulič. Ale až ve třetí minutě nastavení, kdy prostřelil libereckou obranu včetně brankáře - 2:3.

FK Mladá Boleslav: Kučera - Krátký, Švejdík, Vít, Palát - Vaculík (70. Sedláček), Matějovský, Šmerda (85. Ordoš), Kysela (80. Sviták) - Kulič, Pecka.

FC Slovan Liberec: Hauzr - Matula, Zápotočný, Hochmeister, Hamouz (79. Dohnálek) - Bílek, Ančic (55. Blažek), Abrahám, Pudil - Pospěch, Holenda (89. Dort).

Góly: Matula, Abrahám - Kulič 3

ŽK: Zápotočný, Abrahám, Pospěch - Vaculík, Matějovský, Kulič, Sviták

Rozhodčí: Matějek

Diváků: 8500

Fanshop banner