Za měsíc se ambice soupeřů změnily
Klub

Za měsíc se ambice soupeřů změnily

Redakce


Na klubovém webu FC Vysočina Jihlava organizátoři autobusového zájezdu na fotbalové utkání Mladá Boleslav - Jihlava zvou jihlavské fandy nejen tím, že je potřeba podpořit svůj tým v boji o záchranu, aletaké výzvou, že zažijí předpokládanou vynikající fotbalovou atmosféru na mladoboleslavském stadionu.

To je obrovské ocenění mladoboleslavských příznivců, kteří si za dva roky působení v nejvyšší soutěži vydobyli vynikající pověst. Domácí fotbalisté bouřlivou přízeň oceňují a počítají s ní. Protože poslední kroky k úspěchu bývají nejtěžší, bude při středečním střetnutí s Jihlavou podpora publika dvojnásobně důležitá. Vzpomínka na nedávné utkání v Jihlavě, které skončilo bez gólů, je varováním že odveta nebude snadná. Se soupeřem z Jihlavy hraje Mladá Boleslav podruhé v rozmezí necelého jednoho kalendářního měsíce.
Utkání v původním termínu loňského prosince se nekonalo pro nezpůsobilý terén a bylo odložené na letošní 12. duben. I tak se v Jihlavě hrálo za studeného větru, sněhové přeháňce a na mizerném hřišti. „Fotbal se na tom hrát nedal," prohlásil mladoboleslavský trenér Uhrin a jihlavský protějšek Večeřa mu to nerozmlouval. Uhrin byl s bodem za bezbrankovou plichu spokojený, Večeřu remíza zklamala. V květnové odvetě jsou ambice jistě opačné. Jihlavské by remíza potěšila víc, než mladoboleslavské hráče. Ti pro potvrzení vytoužené účasti v některém z evropských pohárů potřebují Jihlavu porazit a pojistit si tak postavení mezi nejlepšími čtyřmi kluby tuzemské ligy. Udržet si čtyřbodový odstup od páté Sparty Praha je důležitý úkol pro středeční bitvu Jihlavou.

Fanshop banner