Dorostenec Kučera pomohl k výhře šestnáctileté reprezentace na turnaji v Severním Irsku
Klub

Dorostenec Kučera pomohl k výhře šestnáctileté reprezentace na turnaji v Severním Irsku

Redakce

Mladoboleslavský dorostenec Martin Kučera opět zdařile reprezentoval. Tentokrát v Kopeckého výběru šestnáctiletých absolvoval v dresu České republiky mezinárodní turnaj v Severním Irsku. Český tým v kvalitní konkurenci Ballymena Cup vyhrál.

Dorostenečtí reprezentanti do šestnácti let v Severním Irsku odehráli ve dnech 24. až 28. dubna čtyři utkání a všechna vítězně. Ve skupině postupně zdolali Belgii 2:1 (góly Palko, Kašpar), Kanadu 4:0 (Hejda, Šmidrkal, Palko, Petr) a Skotsko také 4:0 (Hušbauer a Petr po dvou gólech). Bez ztráty bodu postoupili mladí Češi do finále proti USA a vyhráli 1:0 gólem Šurala. Na dalších místech skončila družstva Belgie, Severního Irska, Kanady, Švýcarska, Finska a Skotska.
Mladoboleslavský Martin Kučera nastoupil ve všech utkáních ve středu zálohy. Úvodní proti Belgii odehrál celé, proti Kanadě šel do hry až v průběhu druhé půle, kdy střídal v 72. minutě střelce prvního ze čtyř gólů Hejdu z Baníku Ostrava, a proti Skotsku hrál 55 minut, než ho vystřídal sparťanský Šmidrkal. Po faulu na Kučeru nařídil sudí penaltu, kterou Petr proměnil v důležitý druhý gól. Ve finále Martin Kučera odehrál opět 55 minut ve středu zálohy a střídal jej Šmidrkal. „Vyrovnaný zápas byl prošpikován celou řadou tvrdých soubojů a nesl v sobě spoustu prvků dospělého fotbalu," řekl o průběhu finále trenér české reprezentace Ivan Kopecký pro oficiální web ČMFS. Finálové utkání bylo pro mladoboleslavského Kučeru jubilejním desátým startem v reprezentačním dresu.

Fanshop banner