Boleslav vyhrála zaslouženě, shodli se trenéři
Klub

Boleslav vyhrála zaslouženě, shodli se trenéři

Redakce

Prostor pro setkání novinářů s trenéry nebyl ještě tak přeplněný, jako po čtvrtečním zápase 27. kola I. Gambrinus ligy. Boj o stříbrný schůdek do předkola milionářské Ligy mistrů přilákal do Pojizeří nebývalé množství žurnalistů.Tiskovou konferenci po utkání Mladá Boleslav - Sparta Praha 2:0 zahájil hostující trenér Stanislav Griga pochvalnou řečí na adresu mladoboleslavského klubu. „Gratuluji k vítězství a celé práci, kterou tady za působení v lize udělali," pravil, dívaje se směrem k Uhrinovi.

„Byl to velmi dobrý zápas, obě mužstva chtěla útočit a lidem se musel líbit," zhodnotil Griga průběh nadprůměrného ligového duelu a posteskl si, že Sparta zaplatila daň za to, že hrála o body v pondělí a tím pádem měla na regeneraci sil o den méně než mladoboleslavský soupeř. „Jeho hráči se lépe pohybovali a v důležitých situacích jsme byli vždy druzí. Soupeř vyhrál zaslouženě."
Dušan Uhrin se netajil spokojeností, že výhra byla výsledkem dokonale naplněné taktiky. „Chtěli jsme rozhodnout v první půli a to se nám povedlo. Hráli jsme záměrně přes střed obrany s vědomím, že máme rychlejší útočníky, než Sparta stopery. Povedlo se nám vstřelit dva góly a druhou půli jsme odehráli takticky velmi dobře," uvedl mladoboleslavský kouč a připustil, že v druhém poločase Sparta přehrávala Mladou Boleslav v poli. „Kdyby se nám však podařilo proměnit brejky, tak odjela Sparta s debaklem," poznamenal Uhrin.

Fanshop banner