Výhrou nad Spartou jsme zpátky na druhém místě
Klub

Výhrou nad Spartou jsme zpátky na druhém místě

Redakce

Mladé Boleslavi vyšel do puntíku taktický záměr, co nejdříve znejistit protivníka gólem a potom při pečlivé defenzívě vyrážet do brejků. „Chválím celé mužstvo i diváky v hledišti, pro které to byl určitě svátek, jako pro nás hráče a trenéry. Rádi Spartu zase u nás přivítáme," prohlásil před novináři mladoboleslavský trenér Dušan Uhrin. V tu chvíli už byl zase se svým týmem na stříbrné ligové příčce.

Lepší začátek utkání proti Spartě si Mladoboleslavští snad ani přát nemohli. V 11. minutě vyhrál Matějovský hlavičkový souboj se stoperem Drobným, z útočné dvojice se k míči dostal Pecka dříve než Kulič a rázně prostřelil překvapeného Blažka - 1:0. V 18. minutě začala u Matějovského další gólová akce. Přihrál Kuličovi, který si dlouho hledal výhodnou palebnou pozici, ale nakonec přihrál Vaculíkovi a ten pokořil Blažka podruhé - 2:0. Vzápětí po druhém gólu ve sparťanské síti zabránil Kučera pádem pod Lustrinelliho nohy brzkému kontaktnímu úspěchu. Další obětavý zákrok předvedl šest minut před přestávkou, kdy znemožnil skórování Zabavníkovi, ale při srážce se sparťanským hráčem utrpěl svalové zranění. Poločas sice dochytal, ale do druhé půlky jej nahradil Miller. „Kučera má těžký krevní výron ve stehenním svalu," řekl trenér mladoboleslavských brankářů Macháček.

Millerovi se povedl první zákrok, když kryl střelu Lustrinelliho a v dalším průběhu utkání dodával mladoboleslavské defenzívě jistotu podobně jako jeho předchůdce. Kolem padesáté minuty postupoval dvakrát sólově na Blažka mladík Kysela, ale pokaždé školácky zklamal. V 65. minutě po Matušovičově centru se ve vápně uvolnil Došek, dlouhou kličkou se vyhnul vybíhajícímu Millerovi, ale dostal se hodně do strany a jeho střelu na brankové čáře vykopl obránce Brezinský. O deset minut později byl na druhé straně před Blažkem sám Pecka. Podařilo se mu technicky přelobovat brankáře, ale o milimetry minul levou tyč.

FK Mladá Boleslav: Kučera (46. Miller) - Ševinský, Brezinský, Švejdík, Palát - Kysela (76. Sviták), Matějovský, Šmerda, Vaculík (83. Rychlík) - Kulič, Pecka.

AC Sparta Praha: Blažek - Zabavník, Řepka (54. Lukáš), Drobný, Kadlec - Kisel, Sivok, Šimák - Lustrinelli (72. Kolář), Došek, Pospěch (32. Matušovič).

Góly: Pecka, Vaculík

ŽK: Ševinský, Brezinský - Kisel, Blažek

Rozhodčí: Jílek

Diváků: 8650

Fanshop banner