Siegl versus Pecka
Klub

Siegl versus Pecka

Redakce

Ve střelecké potenci je Mladá Boleslav momentálně lepší než Most o třináct gólů. Nejlepším střelcem Mosteckých je člen Klubu ligových kanonýrů Horst Siegl s pěti trefami. Na klubový kanonýrský trůn v Mladé Boleslavi čerstvě usedl Pecka, leckterými fotbalovými experty přehlížený borec.

V dosavadních pětadvaceti odehraných mistrovských kolech nastříleli Mostečtí celkem 26 gólů. Za pětigólovým Sieglem jsou dalšími nejúspěšnějšími střelci v mosteckém dresu Adam Brzezina a Alexandre Mendy, který v zimě přišel z Příbrami a chvíli už byl jednou nohou v Mladé Boleslavi. Brzezina i Mendy mají na kontě shodně po čtyřech gólech.
Stejný počet pěti gólů jako nejlepší mostecký kanonýr Siegl nastříleli soupeřům hned tři hráči z mladoboleslavského kádru - Kulič, Matějovský a Holub, který je bohužel kvůli zranění mimo hru po celou jarní sezónu. Ještě o jeden gól více, to znamená šest, dal Pecka. Prachatický bombarďák tvoří v současné mladoboleslavské sestavě spolu s Kuličem povedenou údernou dvojici, jaká nemá v nynějšítuzemské lize obdoby. Proto mladoboleslavských 39 gólů za pětadvacet mistrovských kol je druhý nejvyšší počet. Více gólů dala v lize jenom pražská Slavia (42).

Fanshop banner