Pecka vystřílel druhé místo v ligové tabulce
Klub

Pecka vystřílel druhé místo v ligové tabulce

Redakce

Mladá Boleslav poprvé ve své prvoligové historii porazila Příbram a díky tomu se vyhoupla na druhou příčku elitní tabulky. "Je to příjemné a kdyby to vydrželo do konce ligy, vůbec bych se nezlobil," řekl po vydařeném utkání mladoboleslavský trenér Dušan Uhrin. Oba góly dal Pecka, ten druhý v době, kdy jeho mužstvo už hrálo oslabené o vyloučeného kapitána Kuliče.

První poločas začala Příbram aktivněji. Kučera se potil v 11. min. při Frejlachově šanci a ještě více o šest minut později po Otepkově voleji. Ve 22. min. zatrnulo naopak Pařízkovi po Kuličově trestňáku, který lehce tečoval Ordoš. Ve 38. min. sudí ponechal bez trestu Pennerovo stažení Pecky v příbramském vápně. Za dvě minuty už domácí vedli. Ve 40. minutě příbramský Frejlach rychle rozehrál trestný kop kolmou přihrávkou do mladoboleslavského vápna, stoper Švejdík uklouznul a míč špatnětrefil, následně ho minul brankář Kučera a důrazný Buryán snadno doklepl do prázdné branky - 1:0. "Chyboval hráč ve středu pole, který měl zabránit rychlému rozehrání trestňáku, nikoliv stoper s brankářem," mínil trenér Uhrin. V závěrečných vteřinách prvního poločasu po příbramském rohovém kopu výtečně hlavičkoval Formánek, ale za překonaného brankáře Kučeru zaskočil na brankové čáře u levé tyčky Kysela.
Druhý poločas začala lépe Mladá Boleslav. Už ve 47. minutě Kulič nádhernou kolmicí poslal do úniku Pecku, kterému nestačil příbramský Navrátil rychlostí a mladoboleslavský útočník stihnul podél vybíhajícího brankáře Pařízka píchnout míč do branky - 1:1. V 56. min. po Krátkého autu se dostal za příbramskou obranu Pecka a zpětnou přihrávkou připravil palebnou pozici Rychlíkovi, který však nedokázal pravačkou přesně zakončit. V 69. min. po Kuličově trestném kopu pálil z voleje Palát, ovšem Pařízek v pádu kryl. O čtyři minuty později se z malého vápna neprosadil Ordoš. V 84. po Brezinského odkopu utekl příbramské obraně po levém křídle Pecka a z kraje vápna překvapil brankáře Pařízka nádhernou křížnou střelou do vzdálenějšího rohu branky - 1:2. V té době se mladoboleslavský tým bil o body už jenom v deseti lidech bez vyloučeného kapitána Kuliče, který viděl v 69. minutě za faul na Otepku druhou žlutou kartu. V nastaveném čase Mladou Boleslav podržel brankář Kučera. Po centru Pilíka střílel z voleje Pleško a boleslavský gólman jeho střelu u levé tyče vyrazil a poté odvážným pádem kryl i dorážku důrazného Buryána.

FK Mladá Boleslav: Kučera - Ševinský, Brezinský, Švejdík, Palát - Kysela (55. Krátký), Šmerda (87. Sviták), Ordoš, Vaculík (46. Rychlík) - Pecka, Kulič.

FK Marila Příbram: Pařízek - Navrátil, Mácha (85. Vošahlík) , Formánek, Penner - Frejlach, Otepka, Riegel, Pleško (83. Klesa) - Buryán, Divecký (88. Pilík).

ŽK: Formánek, Navrátil - Kulič

ČK: Kulič

Góly: Buryán - Pecka 2

Diváků: 3272

Rozhodčí: Královec

Fanshop banner