Bod z Vysočiny nás udržel na třetím místě
Klub

Bod z Vysočiny nás udržel na třetím místě

Redakce

Mladá Boleslav jela do Jihlavy v roli favorita, ovšem s vědomím, že soupeř z posledního místa bude nepříjemně houževnatým protivníkem ve snaze zachránit si prvoligovou příslušnost. Bezbranková remíza nakonec byla větším zklamáním pro Jihlavu, neboť ta zůstala na konci tabulky a Mladé Boleslavi vydřený bod stačil na udržení třetího místa.

V prvním poločase se hrál opatrný fotbal. Snahu Jihlavských o atakování soupeřovy branky reprezentoval hlavně Perniš, kvůli kterému musel Kučera dvakrát rychle z branky, aby zmařil rodící se šance. Přesně po půlhodině hry vypálil z vápna jihlavský Zúbek a jenom těsně minul pravou tyčku mladoboleslavské brány. Na druhé straně se chytil Kulič do ofsajdové pasti a ve 36. min. na Ševinskéhocentr z pravého křídla nedosáhli před jihlavskou brankou Vít ani Pecka. V závěru poločasu po trestném kopu Vaculíka odvraceli obránci Jihlavy nebezpečí od Rzeszotovy branky jenom se štěstím.
Ve druhém poločase si Jihlava vynutila tlak a tlačila se před soupeřovu branku více, než favorizovaná Mladá Boleslav k Rzeszotově svatyni. Napomáhal tomu i rozhodčí posuzováním osobních soubojů většinou ve prospěch jihlavských hráčů. Mladoboleslavští zahrozili v 51. min., kdy po Kyselově přihrávce běžel sám na branku Šmerda, ale jihlavský brankář vyběhnutím daleko mimo vápno rodící se šanci zmařil. O pět minut později proletěl jihlavský roh mladoboleslavským malým vápnem, aniž se míče dotkl někdo z hráčů. V 60. minutě odolala boleslavská obrana sólovému pokusu Zúbka. Nejblíže gólu byli Jihlavští v 66. minutě, kdy se ocitl sám na malém vápně Kaplan, ale Vaculík mu stačil v rozhodující chvíli míč ukopnout. V 78. minutě jihlavský kapitán Kadlec těsně minul Kučerovu branku a v 82. minutě se neprosadil ani hlavou. Krátce před koncem získal Sviták pro Mladou Boleslav výhodu rohového kopu, po jehož rozehrání se neprosadil ve vzdušném souboji s brankářem Ordoš. A tak utkání hrané v nevlídném aprílovém počasí skončilo bez branek, tudíž se ztrátou pro oba celky. Dva body postrádá Jihlava v boji o záchranu, dva body chybí Mladé Boleslavi v cestě do Evropy.

FK Mladá Boleslav: Kučera - Ševinský, Brezinský, Švejdík, Palát - Kysela, Vít (63. Ordoš), Šmerda, Vaculík (86. Rychlík) - Pecka, Kulič (76. Sviták).

FC Vysočina Jihlava: Rzeszoto - Šourek, Kadlec, Vojtíšek, Kopic - Veselý, Lovětínský (84. Vácha), Zúbek (74. Vladyka), Malínek (53. Svoboda) - Perniš, Kaplan.

ŽK: Kadlec, Vojtíšek, Lovětínský, Kopic - Vaculík, Šmerda

Rozhodčí: Adam

Diváků: 1400

Fanshop banner