Přes Jihlavu vede cesta před Teplice
Klub

Přes Jihlavu vede cesta před Teplice

Redakce


Výhrou v Jihlavě by se Mladá Boleslav posunula na stříbrnou příčku současného pořadí I. Gambrinus ligy za vedoucí Liberec a před dosud druhé Teplice. Na rozdíl od Mladé Boleslavi pokukující po účasti v evropských pohárech, bijí v Jihlavě na poplach, neboť mužstvo kleslo na dno ligové tabulky.

Mladá Boleslav jede na Vysočinu v roli favorita, ať si to hráči a vedení připouští či nikoliv.
Postavení na rozdílných pólech ligového pořadí a propastný rozdíl jedenadvaceti mistrovských bodů hovoří za všechny komentáře. Jihlava je poslední nejen v celkovém pořadí, ale i v tabulce sestavené pouze z domácích střetnutí.
Na svém hřišti v deseti dosud odehraných zápasech jen dvakrát vyhrála a pětkrát skórovala. Porazila Slovácko a Most shodně 1:0. Naopak prohrála s Libercem 0:2, Ostravou 0:1, Teplicemi 0:4 a s Příbramí 2:3. S Brnem, Blšany a Zlínem ukopala bezbrankovou remízu a s Jabloncem hrála nerozhodně 1:1.
Pokud by Mladá Boleslav v Jihlavě nebodovala, bylo by to zklamání srovnatelné s těsnou prohrou v Blšanech. „Doufám, že podobný výpadek hráči nezopakují," uvedl trenér Uhrin. Protože zprávy z Vysočiny hovoří o velmi nekvalitní hrací ploše, očekává se spíše boj s jednoduchým přenášením hry, než pohledný kombinační fotbal. „Bude to řežba, jako v Blšanech," řekl s nepříliš velkým nadšením mladoboleslavský kapitán Kulič.
Mladá Boleslav v první lize s Jihlavou ještě nehrála, neboť střetnutí 15. kola v loňském prosincovém termínu se neuskutečnilo kvůli neregulérní jihlavské hrací ploše a dohrává se tuto středu 12. dubna od 17 hodin. A protože odvetné jarní utkání v řádném termínu připadá na první květnový víkend, bude Mladá Boleslav s Jihlavou hrát dvě mistrovská utkání v rozmezí necelého měsíce.

Fanshop banner