Výhra nad Zlínem posunula tým na třetí příčku
Klub

Výhra nad Zlínem posunula tým na třetí příčku

Redakce

Mladá Boleslav vrátila Zlínu dvougólovou prohru z podzimu a tím se jí podařilo v ligové tabulce přeskočit pražskou Slávii a usadit se na vynikajícím třetím místě. Utkání se dohrávalo v obrovské euforii na hřišti i v hledišti. Hráči exhibičně kombinovali a publikum skandovaně bouřilo.Uhrinovi svěřenci vstoupili do utkání dobře. Aktivní hrou se tlačili před zlínskou branku a její ochránce se měl co ohánět od prvních vteřin.

Už v 11. minutě však kapituloval. Matějovský poslal kolmicí za soupeřovu obranu Kuliče a jeho centr u vzdálenější tyče hlavou gólově zúročil Vaculík - 1:0. „Viděl jsem ho tam a snažil se mu přesně přihrát," tvrdil po zápase mladoboleslavský kapitán. V dalším průběhu zkoušeli pozornost zlínského gólmana Palát, Pecka a Ševinský. Bohužel bez úspěchu. „Po vstřeleném gólu hráči trochu polevili," zlobil se mladoboleslavský kouč Uhrin.
Ani po přestávce se obraz hry nezměnil. Mladá Boleslav měla více ze hry a zaslouženě tento fakt zúročila v 62. minutě. Po dlouhém nákopu z obrany si Kulič zpracovával míč ve zlínském trestném území tísněný dvěma obránci, přičemž Červenka jej srazil, což rozhodčí nekompromisně potrestal pokutovým kopem. Matějovský ho s jistotou proměnil, když poslal míč na opačnou stranu, než se vrhnul brankář Baránek - 2:0. Na tomto skóre se už nic nezměnilo, i když šance měli Kulič, Rychlík a krátce po svém příchodu na hřiště také Ordoš po Kyselově centru. "Mladá Boleslav byla lepší a vyhrála zaslouženě," uznal zlínský trenér Blaha. To samé viděli diváci, kteří po závěrečném hvizdu rozhodčího uznale hráčům poděkovali za předvedenou hru.

FK Mladá Boleslav: Kučera - Ševinský, Švejdík, Brezinský, Palát - Kysela (90. Sviták), Vít, Matějovský, Vaculík (68. Rychlík) - Pecka, Kulič (87. Ordoš).

FC Tescoma Zlín: Baránek - Vidlička, Zbožínek, Kroča, Červenka - Zapletal (85. Dobeš), Švach, Opiela, Lukaštík (56. Bača) - Činčala (66. Žemlík), Janíček.

Góly: Vaculík, Matějovský

ŽK: Palát, Matějovský - Švach, Lukaštík

Rozhodčí: Jára

Diváků: 4518

Fanshop banner