Mezi nejlepšími ligovými střelci je náš Kulič a zlínský Kraus
Klub

Mezi nejlepšími ligovými střelci je náš Kulič a zlínský Kraus

Redakce


V letošních sedmi mistrovských zápasech nastřílela Mladá Boleslav jedenáct gólů. Dvakrát se trefili Kulič a Vít, jednou Vaculík, Matějovský, Sviták, Palát, Ševinský, Pecka a Ordoš.

V celkové bilanci právě probíhajícího soutěžního ročníku jenom Slavie Praha (39) nastřílela soupeřům více gólů než Mladá Boleslav (35). Při této lichotivé bilanci nemá mladoboleslavské mužstvo kupodivu žádného vyhlášeného kanonýra. Na pětatřiceti gólech se totiž podílelo patnáct hráčů.
Nejvíce dvojice útočníků, od kterých se to před zahájením soutěže očekávalo - Holub a Kulič. Každý se trefil pětkrát. Současný kapitán mužstva Marek Kulič však o sobě říká, že raději přihrává, než zakončuje fotbalové akce. A lituje zranění ofenzivního parťáka Radima Holuba, nejlepšího podzimního střelce, který po operaci kolena vypadl ze hry na celou letošní jarní sezónu. „Kdyby byl Holub zdravý, tak by dnes vedl ligovou tabulku střelců," tvrdí Kulič.
V soutěžním ročníku 2005/06 je pořadí klubových střelců následující: 5 - Holub, Kulič; 4 - Matějovský, Vít; 3 - Ševinský, Pecka; 2 - Kysela, Palát; 1 - Vaculík, Sviták, Ordoš, Švejdík, Čáp, Rychlík, Simr (vrátil se po podzimním hostování do mateřského Brna).
Tuzemské I. Gambrinus lize kraluje s osmi góly slávistický Piták. Po sedmi gólech dali Michálek (Jablonec) a Ivana (Sovácko). Šestkrát se trefili Šenkeřík (Jablonec), Hološko (Liberec), M. Hubník (Olomouc) L. Došek (Liberec-Sparta), Fořt (Slavia Praha), Riegel (Příbram) a Kraus (Zlín). Pět gólů v ligových zápasech dalo čtrnáct fotbalistů včetně mladoboleslavských Kuliče a Holuba. Do skupiny pětigólových patří například Siegl z Mostu, Fořt ze Slavie, Matušovič ze Sparty a brněnští kanonýři Švancara a Zelenka.

Fanshop banner