Střídat se musí umět
Klub

Střídat se musí umět

Redakce

Patří k trenérskému řemeslu, že se občas povede vyslat do boje borce, který první akcí dosáhne gólu a rozhodne zápas. Trenéru Uhrinovi se to povedlo dvakrát v rozpětí tří týdnů. Když se k tomu má vyjádřit, jenom se potutelně usmívá.

V neděli 12. března v domácím utkání proti Olomouci byl osud utkání na vážkách téměř do poslední vteřinky, přestože Mladá Boleslav celý druhý poločas vedla 1:0. Dvě minuty před koncem poslal Uhrin na hřiště za unaveného Matějovského čerstvého Svitáka a ten se prvním dotykem s míčem přičinil o druhý gól v olomoucké síti a definitivně potvrdil tříbodový zisk. O tři týdny později v první dubnové neděli se v Plzni hrálo osmdesát minut bez branek a Uhrin se odhodlal k výměně utahaného Pecky svěžím Ordošem. A ten vzápětí doklepnul Vaculíkův centr do plzeňské sítě a zařídil jediný gól utkání a tím pádem i velmi důležité tři body.
Jsou to záblesky trenérské geniality nebo jenom náhody paní Štěstěny? „Je to shoda okolností, ale je dobře, když se to povede," usmívá se trenér Dušan Uhrin, který se netají míněním, že má před svými trenérskými vrstevníky náskok, neboť čerpá z třicetiletých zkušeností stejnojmenného otce. Třeba právě od něho ví, jak správně vystřídat...

Fanshop banner