Plzeňské s tříbodovou chutí
Klub

Plzeňské s tříbodovou chutí

Redakce

Trenér Uhrin sáhnul do sestavy deset minut před koncem utkání geniálním tahem. Unaveného bojovníka Pecku stáhnul ze hřiště a místo něho vyslal do útoku Ordoše. Ten doběhl od postranní lajny do plzeňského vápna, kam v příštím okamžiku přiletěl dalekonosný míč nakopnutý Vaculíkem téměř od půlící čáry. Ordoš ho stačil prodloužit tak šikovně, že zaskočil brankáře Ticháčka a rozhodl zápas.

První poločas se hrál většinu času za deště a s opatrným přístupem od hráčů obou mužstev. V 7. minutě po Kuličově centru hlavičkoval těsně mimo Ševinský, na druhé straně v 16. minutě Kučera vytahoval na roh šikovný oblouček Pilaře. Mladá Boleslav se podle trenérovy představy snažila atakovat soupeřovu obrannou linii důsledně podle postranních čar, ale k vyloženým šancím se nedostávala. Ve 43. minutě Kučera bravurním skokem zlikvidoval Vagnerův technicky provedený trestný kop, který sudí nařídil za Brezinského faul, když před tím plzeňský útočník utekl Ševinskému.
Druhý poločas byl ze strany Mladé Boleslavi povedenější. Hráči přidali na důrazu a po většinu herního času si vynutili herní převahu. V 58. minutě napálil Ševinský míč povedeně nártem a ze třiceti metrů trefil břevno plzeňské branky. Zmatená obrana odražený míč odvrátila na roh, ze kterého však už nebezpečí pro Ticháčka nezahrozilo. O tři minuty později hlavičkoval Kysela z malého vápna těsně nad. V 62. minutě neudržel Kučera míč ve vzdušném souboji na hranici vápna a Plzeňští ho doklepli do sítě. Naštěstí rozhodčí viděl faul na mladoboleslavského brankáře a gól správně neuznal. V 81. minutě se prosadil Ordoš po Vaculíkově centru - 0:1. Minutu před koncem odvážným pádem pod nohy Honky uhájil čisté konto a tři body brankář Kučera.

FK Mladá Boleslav: Kučera - Ševinský, Brezinský, Švejdík, Rychlík - Kysela, Vít, Matějovský, Vaculík - Kulič (90. Sedláček), Pecka (80. Ordoš).

FC Viktoria Plzeň: Ticháček - M. Knakal (46. Bednář), P. Knakal, Zakopal, Procházka - Fillo, Pilař, Vlček, Šíma - Kousal (83. Honka), Vágner.

Gól: Ordoš

ŽK: Vágner, Šíma, Zakopal, P. Knakal, Kousal - Vaculík, Brezinský, Kulič, Rychlík.

Rozhodčí: Adámek

Diváků: 4053

Fanshop banner