Kulič s Peckou rozstříleli Slavii
Klub

Kulič s Peckou rozstříleli Slavii

Redakce

Bylo to vskutku galapředstavení, na jehož vynikající úrovni se podíleli všichni aktéři. Hráči Mladé Boleslavi i pražské Slavie chtěli hrát fotbal a soupeře přemoct tak, jak by to ve fotbale mělo být. Totiž vstřelením většího počtu branek. Povedlo se to Mladé Boleslavi přičiněním útočníků Kuliče a Pecky. Šance však měl i soupeř.

Už ve druhé minutě po Kuličově rohu minul Švejdík hlavou těsně tyč a Slavie odpověděla Vlčkem, který se řítil sám na Kučeru, ale bez efektu. V 7. minutě nezpracoval za soupeřovou obranou Kysela dlouhý Kuličův pas a Vorel mu pádem pod nohy šanci zmařil. Na druhé straně bombu Krajčíka vyrazil Kučera na roh. A když Pecka obral Krajčíka o míč a poslal do šance Kuliče, diváci už viděli gól ve slávistické brance, ale Vorel včas vyběhl. A tak se střídaly akce na obou stranách jako v televizním přenosu z anglické divize. V 19. minutě Brezinský pádem do Vlčkovy střely napravoval Vítovu nepřesnost v rozehrávce a ve 25. minutě po fantastické kolmici Matějovského šel sám na branku opět Kulič. A opět marně... Krátce před přestávkou se Kalivoda dostal přes Paláta, ovšem centrovaný míč dobře postavený Piták hlavičkoval nedůrazně.

Hned v první minutě druhého poločasu po Matějovského přihrávce hlavou nastřelil Kulič nohy slávistického brankáře. To už se blížila osudová desetiminutovka, ve které Mladá Boleslav srazila pyšného protivníka do kolen třemi trefami. V 50. minutě kopal Kulič roh, Ševinského zakončení brankář Vorel neudržel v náruči a důrazný Pecka dostal míč poprvé do sítě - 1:0. O tři minuty později nejprve z otočky pálil těsně mimo Kučerovu branku Vlček a vzápětí Kulič utekl Kratochvílovi a sólo proti Vorlovi zakončil přízemní střelou mezi brankářovy nohy - 2:0. V ten čas Mladá Boleslav sebevědomě kombinovala a přehrávala zkoprnělé protihráče. Kulič elegantně obelstil dva beky, přihrál do křídla Kyselovi, ten mu vracel na malé vápno, ale obrana Slavie stihla odehrát na roh. Na hodinách naskočila šedesátá minuta, když Kulič poslal centr od rohového praporku na Peckovu hlavu a slávistický gólman jenom bezradně přihlížel, jak se v pravém horním koutě napíná síť - 3:0. Mladá Boleslav neměla dost. Kulič další šanci utopil v kličkách, Kyselova povedená rána z pětadvaceti metrů Vorla pěkně natáhla. V 68. minutě zahodil příležitost slávistický Švento a na opačné straně hřiště mladoboleslavský Vaculík. V 72. minutě dalekonosný kop Kuliče z trestňáku zahrávaného téměř od postranní lajny proklouznul obranou a zapadl za tyč udiveného Vorla - 4:0. Vyprodané hlediště spustilo potupné skandování: „Dejte jim bůra!" Na pátý gól ve slávistické síti nedošlo. Naopak v 80. minutě zužitkoval Pitákovu šikovnou přihrávku Vlček a obstřelil vybíhajícího Kučeru - 4:1. Mladá Boleslav dohrávala bez vystřídavších Matějovského a Kuliče v mírném útlumu, kterého soupeř využil k převzetí iniciativy. Skóre se však už nezměnilo. Pozorný brankář Kučera likvidoval s přehledem kolmé slávistické přihrávky. V závěru byl blízko páté branky ve Vorlově síti Sedláček, ale nestihnul doklepnout Rychlíkův centr, jenž proletěl malým vápnem bez užitku.

FK Mladá Boleslav: Kučera - Ševinský, Švejdík, Brezinský, Palát - Kysela (87. Rychlík), Matějovský (72. Sedláček), Vít, Vaculík - Kulič (82. Sviták), Pecka.

SK Slavia Praha: Vorel - Krajčík (46. Švec, 49. Janda), Kratochvíl, Suchý, Hubáček - Kalivoda (54. Fořt), Holeňák, Jarolím, Švento - Piták, Vlček.

Góly: Kulič, Pecka po 2 - Vlček

ŽK: Vít, Palát - Suchý, Kratochvíl, Krajčík

Rozhodčí: Královec

Diváků: 5000 (vyprodáno)

Fanshop banner