Alespoň bod trefil Palát
Klub

Alespoň bod trefil Palát

Redakce

Remízou si Mladá Boleslav udržela čtvrtou příčku před Jabloncem, ale promarnila 76 minut trvající přesilovku k výraznějšímu bodovému zisku. Důležitý bod zachránil v poslední chvíli Palát střelou k pravé tyči.

Ve 14. minutě oboustranně důrazně vedený souboj Paláta a Smíška završil jablonecký útočník nesportovním úderem loktem a po upozornění lajnaře Hojsíka ukázala hlavní rozhodčí Damková hříšníkovi červenou kartu. „Vyloučení hodně ovlivnilo utkání,“ shodli se při hodnocení zápasu trenéři obou mužstev. Hráčům Mladé Boleslavi klíčový moment paradoxně uškodil. Zcela rezignovali na agresivitu, která je ve většině zápasů zdobila a přinášela jim body. Jakoby si mysleli, že se oslabený soupeř vzdá bez boje. První varování přišlo hned v 16. minutě od Lafaty. Jeho šanci zmařil akrobatickým zákrokem za cenu rohu Kučera.

V 35. minutě ale nedosáhl na Kišovu povedenou střelu k pravé tyči – 1:0. Jabloneckým hráčům gólový úspěch vlil do žil elán, naopak mladoboleslavští fotbalisté setrvávali v útlumu a jenom sbírali žluté karty, neboť rozhodčí jejich zákroky posuzovala přísněji pod vlivem bouřlivé atmosféry vyvolané Smíškovým vyloučením. Střelecké pokusy Ordoše, Matějovského a Kuliče postrádaly přesnost nebo razanci. Po přestávce si Mladá Boleslav vytvořila očekávaný tlak, ale do vyložených brankových příležitostí se hráči nedostávali, neboť Severočeši pečlivě bránili a hrozili brejky, dokud jejich kapitánovi Weberovi nedošly síly. Jinak se jablonečtí hráči předháněli v simulování a polehávání, aby co nejvíce rozdrobili plynulost hry.

Krátce po přestávce se brankář Špit zranil po srážce s vlastním stoperem a přestože se chvíli snažil bolest překonat, přeci jen v 62. minutě trenér Rada místo něho poslal do branky nezkušeného Zelenku. Mladé Boleslavi v setrvávající přesilovce přibyla další příhodná okolnost k dosažení bodového zisku. Trenér Uhrin postupně posílil ofenzívu nasazením Kysely a Sedláčka za Ševinského a Vaculíka. Alespoň bod trefil Palát, kterému v přecpaném jabloneckém vápně přihrál Švejdík. Na hodinách v té době svítila 90. minuta, možná už běžela nějaká ta vteřinka z nastavovaných pěti minut. V nich se snažili hráči Mladé Boleslavi ještě jednou pokořit jabloneckého Zelenku, ale na tři body nedosáhli.

FK Mladá Boleslav: Kučera – Ševinský (63. Kysela), Brezinský, Švejdík, Palát – Vaculík (69. T. Sedláček), Matějovský, Vít, Rychlík (46. Čáp) – Kulič, Ordoš.

FK Jablonec: Špit (62. Zelenka) – Pončák, Kučera, Zábojník, Hrotek – Kiša, Hušek, Klapka, Weber (79. Kordula) – Smíšek, Lafata (85. Svátek).

Góly: Palát - Kiša

ŽK: Matějovský, Ordoš, Brezinský, Rychlík

ČK: Smíšek

Rozhodčí: Damková

Diváků: 3420

Fanshop banner