V tvrdé teplické bitvě se body dělily
Klub

V tvrdé teplické bitvě se body dělily

Redakce


Mladoboleslavští začali na teplické trávě sebevědomě. „Zvládli jsme začátek utkání,“ pochválil je trenér Uhrin. V závěru tvrdě vedeného boje nepřipustili očekávaný teplický tlak a uhájili zaslouženou remízu. Neporazitelnost tak drží ve čtyřech mistrovských utkáních v řadě.

Ofenzivní přístup ke hře hráči zúročili vedoucím gólem ve 23. minutě. Nejprve Tepličtí od postranní čáry rozehrávali trestný kop, obranou odvrácený centr vracel na hranici mladoboleslavského vápna Rada, ale před Kučeru se tepličtí útočníci nedostali. U odkopnutého míče byl Matějovský dříve než Rada a poslal do brejku Kuliče. Ten měl správně našlápnuto a sprintérské sólo od půlky hřiště dotáhl až před Poštulku, udělal mu blafák a skóroval – 0:1. „Vůbec si nepamatuji, kdy naposledy jsem šel takhle sám na branku soupeře,“ zkritizoval teplickou defenzívu mladoboleslavský střelec.

Teplické inkasovaná branka rozběhala. Usilovně se tlačili ke Kučerově brance, až vyrovnali. Ve 35. minutě po rohovém kopu a zmatcích v Kučerově malém vápně nejprve Krmaš hlavičkoval do tyče, od které se míč přes šířku celé branky dostal opět k tomu samému teplickému hráči a ten ho snadno dotlačil za brankovou lajnu – 1:1.

Po přestávce už žádné góly nepřibyly, přestože šance k nim byly na obou stranách. Mladé Boleslavi největší upřel rozhodčí, když ponechal bez potrestání stažení Vaculíka ve vápně. „To byla jasná penalta,“ byl přesvědčený Uhrin. Na začátku druhého poločasu si Kučera poradil s bombou Rilkeho a v 52. minutě ten samý teplický forvard přestřelil z úhlu branku. Na druhé straně po Kuličově centru stáhnul míč těsně před Peckou pozorný Poštulka.

V dalším průběhu Kučera zvládnul Benátův ošemetný centr z trestného kopu a kousek před teplickým vápnem zastavil Hunal nepotrestaným faulem Kuliče, který se řítil do brejku po krásném Peckově přiťuknutí. V dramatickém závěru si mladoboleslavští fotbalisté počínali velmi dobře takticky a jejich soupeř naopak hodně nervózně. Remíza odpovídá poměru sil na hřišti.

FK Mladá Boleslav: Kučera – Ševinský (46. Sviták), Švejdík, Brezinský, Palát – Vaculík, Matějovský, Vít, Čáp (54. Rychlík) – Kulič (88. Ordoš), Pecka.

FK Teplice: Poštulka – Szabo (26. Kroupa), Rada, Hunal, Krmaš – Doležal, Sabou, Benát, Verbíř (77. Tesařík) – Džeko (77. Koukal) , Rilke. Góly: Krmaš - Kulič ŽK: Krmaš, Rada, Verbíř – Švejdík, Palát

Rozhodčí: Drahoslav Handlíř

Diváků: 3860

Fanshop banner