Jedeme do Teplic a kandidáta na mistra se nebojíme
Klub

Jedeme do Teplic a kandidáta na mistra se nebojíme

Redakce


Mladá Boleslav hraje v neděli 5. února od 17 hodin o body v Teplicích. To znamená na hřišti mužstva, které spolu s Libercem a pražskou Slávií pokukuje po letošním mistrovském titulu. Teplice jsou druhé, Mladá Boleslav pátá a mezi nimi rozdíl sedmi bodů, ale také počet odehraných utkání. Teplice mají plný počet, Mladá Boleslav o dva méně.

Mladá Boleslav letos hrála o body jenom jednou. V posledním únorovém víkendu vyřídila sebevědomý Baník Ostrava 2:1 a její hráči si věří i na Teplice. Ty před necelými dvěma týdny vyhrály šťastně nad Příbramí 2:1 rozhodujícím gólem z přesčasové penalty a před týdnem remizovaly ve Zlíně 0:0. Není se tedy co divit, že mají tepličtí hráči z Mladé Boleslavi respekt.
„Co znám trenéra Uhrina, tak to má dobře propracované, má v mužstvu dobré typy hráčů a skloubenou zkušenost s mládím. Čeká nás hodně dobrý soupeř," prohlásil teplický záložník Ondřej Szabó pro klubový web. Tepličtí by neměli mít problémy se sestavou. Chybět bude pouze obránce Ryška a otazník je nad zkušeným stoperem Hunalem, který kvůli zranění nedohrál poslední mistrovské utkání ve Zlíně. Mladá Boleslav se do Teplic vypraví také v plné síle. Nejistý je zdravotní stav Šmerdy, který si už druhý týden stěžuje na bolesti v lýtkovém svalu. Bilance vzájemných soubojů hovoří ve prospěch Teplic přičiněním posledního duelu. Před půl rokem v září 2005 inkasovala Mladá Boleslav od Teplic lekci z produktivity, neboť prohrála 0:2 utkání s přinejmenším vyrovnaným průběhem. Brunclík neuspěl sám proti brankáři, Kulič napálil břevno, Čápovu bombu Poštulka vyrazil, Pecka z malého vápna netrefil branku, Švejdíka vychytal gólman, Rychlík z trestného kopu mířil těsně vedle a Holub volejem minul branku. Teplické potěšil Verbíř, který překonal Millera v 25. a 87. minutě. V prvním prvoligovém soutěžním ročníku Mladá Boleslav udržela s Teplicemi vyrovnanou bilanci, když na podzim 2004 doma remizovala 0:0 a na jaře 2005 v Teplicích 1:1. Mladoboleslavský gól dával Brunclík, který nyní hostuje v Blšanech.

Fanshop banner