Se čtyřnásobným mistrem máme vyrovnanou bilanci
Klub

Se čtyřnásobným mistrem máme vyrovnanou bilanci

Redakce


V prvoligové tradici a úspěších se FK Mladá Boleslav s FC Baníkem Ostrava měřit nemůže, ale současná realita potvrzuje, že šance na úspěch má přinejmenším vyrovnané. Mladá Boleslav je v tabulce o pět míst výše, má o čtyři body více a v posledním vzájemném duelu Ostravu pěkně vypráskala.

Mladá Boleslav má s ostravským Baníkem vyrovnanou prvoligovou bilanci z tří mistrovských zápasů. Při celkovém skóre 4:4 se každý ze soupeřů jednou radoval z výhry a jednou se spolu rozešli s nerozhodným výsledkem.
Remízou 1:1 skončil první ligový střet na podzim 2004 v Mladé Boleslavi. V 80. minutě ostravského brankáře Königa překonal T. Sedláček, ale za pět minut skóre srovnal Žůrek.
Při odvetě v květnu 2005 na Bazalech hráči Mladé Boleslavi předvedli zakřiknutý výkon a Baník snadno vyhrál 2:0 góly Magery a Tomašáka.
Před půl rokem 27. srpna 2005 procitly Bazaly ze své falešné nadřazenosti při utkání Ostrava - Mladá Boleslav 1:3. Ostravského brankáře Vaška si vychutnali Čáp po Kuličově akci, Matějovský po Peckově přiťuknutí a Kulič po spolupráci s Peckou a Čápem. Za Baník skóroval hlavou Magera, který navíc před koncem líznul břevno Millerovy branky. Baník Ostrava až moc spoléhal, že Mladoboleslavští budou poraženecky jen bránit své vápno ze strachu, aby inkasovali co nejméně gólů. Uhrinův tým však předvedl nebojácnou ofenzívu, které se namyšlení hráči klubu se slavnou tradicí ověnčenou čtyřmi mistrovskými tituly, nedokázali vzepřít. Pro Mladou Boleslav není jiné cesty k jarním bodům, než v navázání na agresivní a aktivní fotbal v podobě předváděné před šesti měsíci na Bazalech.

Fanshop banner