Po špatné generálce věří Uhrin v dobrou premiéru
Klub

Po špatné generálce věří Uhrin v dobrou premiéru

Redakce

Po utkání Mladé Boleslavi s Českými Budějovicemi kontrastovala rozmrzelost mladoboleslavského trenéra Dušana Uhrina se spokojeností jeho českobudějovického protivníka Františka Cipra. Ten si evidentně skalpu prvoligového soupeře považoval. A Uhrin má do ligové premiéry nad čím přemýšlet.

Porážka od druholigového soupeře Uhrina hodně mrzela. „Nejsem spokojený," zhodnotil stručně nedělní utkání. „Musíme se hodně zlepšit a věřím, že v Blšanech vyhrajeme," prohlásil vzápětí rozhodně. Navíc naznačil, že dobře vnímá prastarou divadelní i fotbalovou pověru, podle které povedené premiéře předchází nepovedená generální zkouška. „V létě jsme závěrečné přípravné utkání proti bundesligovému Wolsburgu vyhráli a potom v ligové premiéře podlehli doma Liberci, tak věřím, že po prohraném utkání s Českými Budějovicemi nám za týden jarní ligová premiéra naopak vyjde," dodal Uhrin.
Českobudějovický Cipro ocenil podmínky na mladoboleslavském městském stadionu. „Po dlouhé době jsme hráli na pořádném hřišti, tudíž to pro nás byla opravdu vděčná herní příprava." Zkušený trenérský harcovník nepřikládal úspěšnému výsledku přípravného utkání přehnaný význam, přesto zářil spokojeností a vyzvedl výkon svého brankáře Filipka. Především jemu Českobudějovičtí vděčí za nečekanou výhru. „Spravedlivá by byla asi remíza, protože v prvním poločase jsme byli lepší my a ve druhém poločase byl lepší soupeř," dodal českobudějovický trenér.

Fanshop banner