Prověří nás České Budějovice s Poborským
Klub

Prověří nás České Budějovice s Poborským

Redakce

V generálce na jarní část I. Gambrinus ligy hostí FK Mladá Boleslav druholigový celek SK Dynamo České Budějovice. Utkání se hraje v neděli 12. února od 14 hodin na hřišti v areálu mladoboleslavského městského stadionu.

Mladá Boleslav dosud v přípravě odehrála deset utkání a pouze jedno z nich prohrála, když posledních sedm zápasů drží nepřerušenou vítěznou sérii. V nedělním duelu proti Českým Budějovicím absolvuje ostrý křest v mladoboleslavském dresu nový útočník Ordoš, který do Mladé Boleslavi přestoupil v uplynulém týdnu ze Slovácka. Největší hvězdou českobudějovického týmu je reprezentant Karel Poborský, který s velkým náskokem zvítězil v anketě českobudějovických fanoušků o nejlepšího hráče klubu v loňské podzimní sezóně. Druhý největší počet hlasů dostal Miroslav Filipko a třetí byl Jaromír Plocek.
V zimní přípravě prohrály České Budějovice s Plzní 1:2, s rakouským Paschingem 2:3 a s Bohemians 1905 1:2, naopak porazily prvoligovou Jihlavu 1:0 a slovenský prvoligový Púchov 2:0. Nejčastějším zimním střelcem je Faldyna, který se trefil třikrát. Němec dal dva a Belej s Mrkvičkou po jednom góle.
České Budějovice koučuje tuzemský trenérský veterán František Cipro s cílem vrátit nejslavnější jihočeský klub mezi tuzemskou elitu. Ve středu 8. února v úspěšném utkání proti Púchovu hrály České Budějovice v sestavě: Křížek - Kladrubský (Mezlík), Homoláč, Mácha, Bureš - Poborský (Němec), Adam (Dvořák), Vozábal, Plocek (Belej) - Faldyna, Mrkvička.

Fanshop banner