Kluci od Venery jsou nadějemi fotbalu
Klub

Kluci od Venery jsou nadějemi fotbalu

Redakce


Zlaté medaile z republikového halového šampionátu v kategorii starších žáků jsou velkým příslibem mladoboleslavské fotbalové budoucnosti. Všech sedmnáct úspěšných svěřenců Míly Venery je narozených v roce 1991 a tudíž v letošním létě přecházejí do dorostenecké kategorie.

Půl roku před vysvléknutím žákovských dresů je pozlatili jedinečným úspěchem v historii mladoboleslavského fotbalu. „Nepamatuji takový úspěch mladoboleslavských žáků ani dorostenců v hale,“ ocenil výsledek trenér Míla Venera. A že tento celorepublikově uznávaný odborník na žákovský fotbal pamatuje hodně! Z fotbalistů, kteří prošli jeho žákovskými družstvy, by se dnes dal sestavit nejméně jeden kvalitní prvoligový tým.

Kluci, které vede momentálně, mu na konci loňského léta koupili k šedesátinám bonboniéru. A on jim za to poradil, jak se mají probojovat ke zlatým medailím na halovém šampionátu. V patnácti letech z nich udělal mistry České republiky. Nezpychnou? „Od toho jsem tady, aby nezpychnuli, ale na druhou stranu potřebují mladí hráči úspěchy, aby si věřili a byli za svoji tréninkovou píli sportovně odměněni,“ zdůraznil Venera. Že umí mladé fotbalisty včas probudit z podřimování na vavřínech, potvrdil v průběhu zlatého šampionátu. Po jasné výhře nad Vítkovicemi kluci prohráli s Jihlavou 2:4. „Hned jsem se do nich pustil, aby se vrátili na zem,“ přiznal trenér.

A pomohlo to, další tři utkání s pražskou Slávií (4:3), Zlínem (3:2) a Chrudimí (3:0) už vyhráli. „Na tomto ročníku žákovských fotbalistů podobně jako na tom předchozím je vidět systematické doplňování kádru našich družstev, což se časem jistě projeví i v dorosteneckých kategoriích,“ věří prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek, kterého žákovské zlato z halového republikového šampionátu potěšilo. „Nutně potřebujeme dotáhnout do konce plánovanou podobu sportovní akademie, aby se práce takových našich odborníků, jakým je například Míla Venera, co nejúčinněji uplatnila v práci s talenty,“ dodal Dufek.

Fanshop banner