Starší žáci vyhráli halové mistrovství ČR
Klub

Starší žáci vyhráli halové mistrovství ČR

Redakce


Mimořádně úspěšný první únorový víkend měli starší žáci FK Mladá Boleslav. V Nymburku vyhráli finálový turnaj halového mistrovství České republiky a radovali se ze zlatých medailí. Navíc Libor Kanaval byl vyhlášený nejlepším brankářem a Marek Volf nejlepším hráčem finálového turnaje.

Po vítězství v základní skupině se mladoboleslavští mladíci museli vypořádat s pěti dalšími vítězi základních skupin v Čechách a na Moravě, kteří se ve dnech 4.-5. února sjeli k finálovému turnaji do nymburského sportovního centra.Družstva nastupovala s brankářem a čtyřmi hráči v poli, jednotlivá utkání trvala 2x12 minut a šest účastníků se střetlo systémem každý s každým ve dvou dnech. Hráči Mladé Boleslavi začali v sobotu výtečně proti Vítkovicím, které vyřídili 6:1. „To bylo překvapení,“ prohlásil trenér Venera.

Radost z dobrého rozjezdu zmrazilo těžké zranění Marka Maňase, který o víkendu podstoupil operaci kolena. „Myšlenky na spoluhráčovo zranění smíšené s uspokojením z úvodního vysokého vítězství se nejspíše podepsaly na nepovedeném výkonu v druhém sobotním utkání,“ řekl Venera. Mladá Boleslav ho prohrála s Jihlavou 2:4. V neděli však kluci vyhráli zbývající tři utkání. Nejprve přehráli pražskou Slávii 4:3, podobně těsně porazili Zlín 3:2 a nakonec se střetli s Chrudimí, která do té doby neprohrála.

Ke zlatu potřebovala Chrudim vyhrát, Mladé Boleslavi stačila remíza. Ve střetnutí kdo z koho byl dlouho bezbrankový stav, avšak v závěru se mladoboleslavští chlapci do chrudimských protivníků náležitě opřeli a zaslouženě je porazili 3:0.

„Je to úspěch, ze kterého máme v klubu všichni velkou radost, ale úplná senzace to zase není, protože tým trenéra Venery si vede dobře v kvalitní konkurenci ligy starších žáků,“ řekl sekretář mladoboleslavské mládeže Michal Doležal. „Nepamatuji takový úspěch v hale,“ prohlásil Venera.

Na republikovém zlatu se podíleli brankáři Libor Kanaval, Michal Hošťálek a hráči Jiří Zábraha, Michal Rýdl, Jan Bořil, Marek Volf, Marek Maňas, Ondřej Janda, Ondřej Zahustel, Pavel Tvaroh, Zdeněk Bělík, Martin Borovička, Martin Toman, Ondřej Radil, Jan Rozenkranz. Trenérem družstva starších žáků je Míla Venera, jeho asistentem Vítězslav Nemetz a vedoucím Jiří Falta. Konečné pořadí halového mistrovství české republiky v kategorii starších žáků: 1. Mladá Boleslav, 2. Vítkovice, 3. Chrudim, 4. Jihlava, 5. Slavie Praha, 6. Zlín.

Fanshop banner