Fotbalisté touží po jaru
Klub

Fotbalisté touží po jaru

Redakce

Počasí vhodné pro fotbal vypadá úplně jinak, než jaké je v Pojizeří na počátku letošního února. Setrvávající inverze je nepříjemná a navíc se s ní fotbalisté museli srovnávat po návratu ze středomořského soustředění. Proto nedočkavě vyhlížejí lepší počasí s hrou na přírodním trávníku.

Hráči FK Mladá Boleslav na přelomu ledna a února překonávali únavu z náročných zimních tréninků a cestování. „Do středy jsem byl unavený,“ přiznal Matějovský. „Taky jsem do poloviny týdne cítil únavu,“ přidal se jeho parťák ze středu pole Šmerda. „Já jsem navíc trochu nachlazený, ale už se to lepší,“ dodal Kysela.
Trenéři i hráči si podmínky nedávného kyperského soustředění pochvalovali, neboť trénovali a hráli na přírodním trávníku. V Česku se však s míčem vrátili na umělou trávu, na které sehráli i přátelské zápasy s Kolínem a Příbramí. Kvůli blížícímu se termínu zahájení mistrovské sezóny potřebuje mužstvo hrát na přírodním trávnatém povrchu. I když blšanský trávník nemá vyhřívání a nad jeho stavem v polovině února při zahajovacím mistrovském utkání Blšany – Mladá Boleslav visí velký otazník. „To je pravda, ale i tak by bylo lepší, aby zima polevila a mohli jsme hrát na přírodní trávě,“ přeje si Matějovský. Taková možnost není vyloučená ani při nejbližším přípravném utkání, které si Mladá Boleslav naplánovala s divizním celkem Ovčáry na úterý 7. února od 14,30 hodin. „Na které ploše v areálu mladoboleslavského městského stadionu se bude hrát, o tom rozhodneme až bezprostředně před výkopem,“ řekl sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

Fanshop banner