Ve středočeském testu uspěla Mladá Boleslav
Klub

Ve středočeském testu uspěla Mladá Boleslav

Redakce


Dva týdny před zahájením I. Gambrinus ligy si vzájemnou připravenost otestovali středočeské týmy z Mladé Boleslavi a Příbrami. Na mladoboleslavské umělé trávě vedla Příbram gólem Formánka, ale Mladá Boleslav skóre otočila Čápem a Peckou.

Za stálého sněžení přehrála Mladá Boleslav prvoligového soka z Příbrami svižnějším pohybem a přesnější kombinací. V úvodní desetiminutovce nedal domácí šanci Ševinský po rohu, ani Rychlík, který netrefil branku po ideální kolmici Matějovského. Na druhé straně ve 13. min. Gruberovo sólo vychytal Kučera včasným vyběhnutím a odvážným pádem pod útočníkovy nohy. Ve 25. minutě po Otépkově rohu a zmatcích v mladoboleslavské obraně prostřelil shluk hráčů Formánek tak zdařile, že z toho byl vedoucí příbramský gól - 0:1. V té samé minutě však bylo vyrovnáno. Z první protiakce po inkasovaném gólu totiž Čáp potrestal nedorozumění příbramských obránců před Pařízkem - 1:1.
V průběhu prvního poločasu rozpoutal vášně na hřišti i v hledišti divoký Buryán, který nesmyslně nakopnul Čápa a o pár minut později také brankáře Kučeru. V závěrečné minutě první půle našel Čáp prudkým přízemním centrem před příbramskou brankou Pecku a ten trefil rozhodující gól 2:1. Po přestávce totiž oba trenéři dali příležitost hráčům širšího kádru, čímž poklesla plynulost akcí především u Příbramských. Uhrinův tým si udržoval územní převahu, ale výhru už nezvýraznil. V 78. min. šel Sviták sám na Pařízka, ale jenom ho nastřelil, podobně zmařil své sólo Pecka o pět minut později. Sebevědomý brankář Pařízek vzbuzoval u mladoboleslavských hráčů zbytečný respekt. Deset minut před koncem propásnul vyrovnávací šanci Huňa.
FK MB: Kučera (46. Miller) – Ševinský, Vít (76. Krátký), Švejdík (57. Brezinský), Rychlík – Vaculík (74. Kurák), Matějovský (63. Sviták), Šmerda, Čáp – Kulič (55. Kysela), Pecka. FK Marila Příbram: Pařízek – Mácha (46. Kukol), Navrátil, Formánek, Penner (61. Pilík) – Buryán (46.Klesa), Riegel, Otepka, Čupr (46. Pleško) – Divecký (61. Hašek), Gruber (46. Huňa). Rozhodčí: Libor Kovařík Diváků: 160 Góly: Čáp, Pecka – Formánek

Fanshop banner