Lídra srbské ligy sestřelil Vaculík
Klub

Lídra srbské ligy sestřelil Vaculík

Redakce


Proti momentálně nejlepšímu celku srbské prvoligové soutěže vyrukovala Mladá Boleslav nebojácně aktivně a v kvalitním duelu předvedla především v prvním poločase nejlepší výkon na kyperském soustředění. Rozhodující gól dal Vaculík krátce před přestávkou.

Do konce prvního poločasu chyběly čtyři minuty, když Matějovský šikovně zatáhl hru po levé straně k soupeřovu trestnému území a přihrál do střelecké pozice Peckovi. Ten si však všimnul zprava nabíhajícího neobsazeného Vaculíka, který bez přípravy napálil míč přesně do srbské branky - 0:1. V úvodní čtvrthodince utkání trefil Pecka náruč brankáře a Kuličovu střelu ve finále rychlého brejku zblokoval na roh Raskovič.
Ve 23. min. měli bělehradští hráči nejblíže ke gólu. Brankáři Kučerovi vypadla z náruče Džokičova střela, v mumraji před malým vápnem Rychlík míč přiťuknul Kučerovi, ten ho před dotírajícími protihráči chytil a sudí za úmyslnou malou domu nařídil nepřímý trestný kop. Po jeho rozehrání pumelici z pěti metru Kučera kryl, čímž dokonale napravil své předchozí zaváhání. Kromě Vaculíkova gólu zaměstnali bělehradského brankáře Raděviče před přestávkou ještě Čáp a Pecka, Brezinského volej těsně minul levou tyčku. Podobně jako v prvním i ve druhém poločase začala Mladá Boleslav svižněji než soupeř.
Ve 47. min. po Kuličově přihrávce zkoušel Čáp technicky obstřelit Raděviče, ale ten se nenechal překvapit. V 58. min. Čápa napodobil Rychlík, na jeho oblouček sice brankář nedosáhl, ale gól z této akce také nebyl, neboť míč minul levou tyč. O tři minuty později povedenou ránu Matějovského bravurně Raděvič vytáhl na roh. V 63. min. kryl Kučera vydařenou střelu Radoviče. V závěrečné čtvrthodince zvyšoval bělehradský tým tlak a mladoboleslavští hráči odpovídali rychlými protiútoky.


Sestava FK MB: Kučera - Ševinský (Kurák od 77.), Švejdík, Brezinský, Rychlík - Vaculík (Krátký od 58.), Matějovský (Brunclík od 63.), Šmerda (Sviták od 46.), Čáp (M.Sedláček od 81.) - Pecka, Kulič (Kysela od 66.) Gól: Vaculík

Fanshop banner