Výhru trefil v poslední minutě Kysela
Klub

Výhru trefil v poslední minutě Kysela

Redakce


Také ve druhém utkání kyperského soustředění Mladá Boleslav vyhrála. Ve čtvrtečním odpoledni přehrála srbský prvoligový tým FK Smeděrevo v urputném boji, ve kterém byla po většinu herního času aktivnější.

První čtvrthodinka byla plná nepřesností, jak se všichni protihráči pečlivě hlídali. Ve 14. minutě dlouhý výkop Millera posunul po pravém křídle Kysela na Kuliče, který přízemní střelou z úhlu překvapil srbského brankáře - 0:1.
Po většinu prvního poločasu si Mladá Boleslav udržovala herní převahu, ale nedokázala ji potvrdit dalšími góly. V 35. min. pálil z trestňáku Rychlík těsně nad, ve 41. min. po Čápově rohu zazvonil Pecka na břevno z malého vápna, z další akce přestřelil branku Kysela a těsně před pauzou Čápovu bombu z trestného kopu brankář s klikou vytáhl nad břevno.
Pět minut po změně stran se nedomluvili boleslavští stopeři se svým brankářem, Miller mimo vápno nedostatečně míč odhlavičkoval a Tadič ho přeloboval do opuštěné branky - 1:1.
V 56. minutě rozhodčí odpískal přísnou penaltu za souboj Víta s protihráčem, ale Miller pokutový kop vystihl a mužstvo podržel. Přestože začátek druhého poločasu Mladoboleslavským utekl, tak postupně hru vyrovnali a s přibývajícím důrazem atakovali smeděrevovské vápno. V 60. min. předvedli akci na jeden dotyk, kdy míč od Pecky putoval přes Kuliče, Čápa a Matějovského do rohu. Za dvě minuty předvedl Pecka povedený průnik přes beka a z jeho centru střílel z voleje Kulič. Srbská obrana srazila míč opět do rohu. V 81. min. po Brunclíkově centru a Kyselově bombě dorážel Pecka míč do sítě přes brankářovy rukavice a sudí gól nepochopitelně neuznal. V 86. min. hráči Smeděrevova rozehráli zdařile rohový kop a střelou bez přípravy těsně minuli pravou tyčku Millerovy branky. V předposlední minutě po autovém vhazování poslal Pecka do šance Kyselu a ten podél brankáře rozhodl zápas zaslouženě ve prospěch Mladé Boleslavi.

FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Švejdík, Vít, Palát (Čáp od 17.) - Kysela, Matějovský, Šmerda, Rychlík - Kulič (Brunclík od 68.), Pecka. Góly: Tadič - Kulič, Kysela

Fanshop banner