Proti Kypřanum zařídil Čáp tři góly
Klub

Proti Kypřanum zařídil Čáp tři góly

Redakce


V prvním utkání kyperského soustředění přehrála Mladá Boleslav přední celek druhé kyperské ligy. Mladoboleslavští hráči byli pohyblivější a kombinačně přesnější. Ve druhém poločase řádil Čáp, který dva góly připravil a jeden sám dal.

V úvodní pětiminutovce spálil Kulič dvě šance, ale tu třetí v 10. minutě už dal. Na hranici vápna si zpracoval povedený Krátkého pas z poloviny hřiště a přízemní ranou překonal brankáře - 0:1.
Ve 20. minutě Brunclíkovu bombu vyrazil kyperský brankář na roh, ten rozehrál Kulič ke vzdálenější brankové tyči, odkud Palát hlavou přihrál Svitákovi a jeho hlavička už byla gólová - 0:2.
O přestávce oba trenéři vystřídali a domácí dali o sobě vědět v 52. minutě gólem Solomu - 1:2. Mladoboleslavští začali druhou půlku s útočnou dvojicí Pecka-M.Sedláček, ale při ofenzivní chuti byl především Čáp. Jeho perfektní centr v 54. min. si ve vápně zpracoval Kurak a rázně prostřelil gólmana - 1:3.
O pár minut později napálil Brunclík tyč z trestného kopu a Švejdík netrefil z malého vápna soupeřovu branku. V 62. minutě obešel Pecka dva beky i brankáře, ale místo střely do opuštěné branky volil přihrávku na čerstvého Vaculíka. Před ním obránce odvrátil míč na roh a po jeho rozehrání si Vaculík v pádu vykloubil rameno. Po třech minutách působení na hřišti odstoupil a do sestavy se vrátil Sviták. V 74. min. Čáp zamířil z dobrých pětadvaceti metru přesně k tyči - 1:4.
V 83. minutě utekl Čáp podle levé čáry obraně a z jeho centru se bez přípravy přes padajícího brankáře trefil Kurak - 1:5.

FK Mladá Boleslav: Kučera (Miller od 46.) - Krátký, Vít (Švejdík od 46.), Brezinský, Palát (Rychlík od 46.) - Kurak, Sviták (Šmerda od 61.), Brunclík, M.Sedláček (Vaculík od 61., Sviták od 64.) - Kulič (Pecka od 46.), Kysela (Čáp od 46.). Góly: Solomu - Kurak 2, Kulič, Sviták, Čáp.

Fanshop banner