Na Kypru žádná vedra nejsou
Klub

Na Kypru žádná vedra nejsou

Redakce

Hráči se na Kypr přepravili bezprostředně po utkání s Hradcem Králové v noci ze soboty na neděli. Volno v neděli však neměli. Čekala je posilovna, hřiště a před večeří rehabilitace.

Po krátkém spánku a dopoledním cvičení v hotelové posilovně byl v nedělním odpoledni na programu první fotbalový trénink. Od hotelu na mořském pobřeží vyvezl autobus fotbalisty za pět minut na vrch kopce za vesnici Ayia Napa, kde je vedle sebe nasázených patnáct fotbalových hřišť. Všechny s přírodní trávou, což je v lednovém období nenaplněný sen každého českého klubu.

Po celou dobu nedělního trénování pracovali s míčem všichni hráči až na Ševinského, který měl lehce nateklé koleno po srážce v sobotním utkání s Hradcem Králové. Proto jen vyklusával kolem hřiště a občas své pocity konzultoval s lékařem.

Kyperské soustředění absolvují tři brankáři (Kučera, Miller, Šeda) a devatenáct hráčů (Brezinský, Brunclík, Čáp, Krátký, Kulič, Kurák, Kysela, Matějovský, Palát, Pecka, Rychlík, Sedláček M., Sedláček T., Sviták, Ševinský, Šmerda, Švejdík, Vaculík, Vít). Doma zůstali rekonvalescenti Skoupý a Holub. Hráči si přírodní trávník užívají, byť je středomořské počasí překvapivě chladnější, než fotbalová výprava z Pojizeří očekávala. V pondělí pouhých dvanáct stupňů nad nulou a ostrý vítr byly na hranici vytoužených tréninkových podmínek. Úterních sedmnáct stupňů a projasňování oblohy se zdá být vítaným svítáním lepších času.

Fanshop banner