Létáni je také součást fotbalového života
Klub

Létáni je také součást fotbalového života

Redakce

Profesionální fotbalista stráví více času cestováním, než kopáním do míče. Na tréninky většina hráčů dojíždí osobními auty, na utkání se týmy přepravují autobusy a cestou na zahraniční soustředění přijde vhod i letadlo.

Fotbalisté Mladé Boleslavi odletěli v sobotu 21. ledna na týdenní soustředění na Kypr boeingem 737-400. Spolu s nimi se v něm z Česka vraceli kyperští házenkáři a letělo i několik rekreantu. Boeing byl plně obsazený a jeho letušky mladé, sličné i milé, ovšem nešikovné. Krátce po startu dvě z nich rozsypaly část zásob proviantu s takovým rachotem, že u citlivých pasažérských duší vzbudily dojem teroristického ataku. Dívenkám občas nejen něco upadlo, ale i ukáplo. Brankář Miller by to jistě dosvědčil.
Tříhodinový let si každý užíval po svém. Četbou se zabavili například Sviták, Krátký, Švejdík i vedení výpravy. Palát luštil křížovku. Rychlík se potýkal s japonským kvízem sudoku. Matějovský fotografoval. Sem tam si někdo zdřímnul. Let z Prahy do Larnaky trval tři hodiny, jízda autobusem z letiště do hotelu Pavlo Napa v Ayia Napa přibližně stejně jako z Mladé Bolelsavi na Ruzyň. Na larnackém letišti bylo v brzkém ránu devět stupňu nad nulou Celsiovy teplotní stupnice. Nic moc, ale o poznání příznivěji, než v promrzlém Česku. Herní soustředění na jarní prvoligovou sezónu mohlo začít.

Fanshop banner