Výhra nad Hradcem potvrdila vítězství ve skupině
Klub

Výhra nad Hradcem potvrdila vítězství ve skupině

Redakce


V závěrečném utkání zimního turnaje Tipsport cupu porazila Mladá Boleslav druholigový Hradec Králové a vyhrála tak "B" skupinu. K obhajobě loňského celkového vítězství ji zbývá vyhrát ještě dvě utkání - semifinálové a finálové.

Mladá Boleslav byla po celé utkání lepší než druholigový soupeř a především v prvním poločase předváděla jistější kombinační hru, ze které však gól nevytěžila. V 8 minutě nedal šanci po Ševinského centru Kysela, o dvě minuty později na Čápův centr nedosáhl Kulič ani Kysela a ve 12. minutě minul branku Pecka z malého vápna. Rychlý brejk Kulič završil přihrávkou na Pecku, toho vychytal hradecký gólman a Kuličova dorážka skončila rohem. Z hradecké strany byl nejnebezpečnější Černý, který zaměstnal Millera hlavně v 29. minutě a vystřídavšího Kučeru v 53. minutě.

Ve druhém poločase fotbal postupně ztrácel na kombinační plynulosti, jak přibývalo střídání, ale paradoxně začaly padat góly. V 61. minutě obral Šmerdu o míč Pecka, přihrál Brunclíkovi a ten poslal kolmicí do vápna Kuliče, který se snadno trefil do hradecké sítě. Za dvě minuty bylo skóre srovnané. Po centru Jůna přiťuknul Karnay nestřeženému Semerákovi a ten podél vybíhajícího Kučery vyrovnal. Vítězný gól Mladé Boleslavi dal šest minut před koncem utkání Vaculík z přihrávky Kysely, který se dostal k míči po kiksu Jůna.

FK Mladá Boleslav: Miller (Kučera od 46.) – Ševinský (Krátký od 72.), Brezinský, Švejdík (Vít od 46.), Rychlík (Palát od 46.) – Kysela, Matějovský (Brunclík od 58.), Sviták (Šmerda od 46.), Čáp – Kulič (Vaculík od 62.), Pecka.
FC Hradec Králové: Ottmar – Plašil (Poděbradský od 63.), Filip, Rolko, Jůn – Štěpán, Šmarda, Jiroušek (Semerák od 55.), Rezek – Černý (Kowalczyk od 75.). Rozhodčí: Makovička ŽK: Kulič, Palát – Rolko, Černý, Jůn Góly: Kulič, Vaculík – Semerák Diváků:320
Fanshop banner