V Nymburku trénoval i Holub
Klub

V Nymburku trénoval i Holub

Redakce


Nymburské tréninkové středisko hostilo v uplynulém týdnu mladoboleslavské fotbalisty. Ti zde absolvovali pět náročných tréninkových dnů a jedno přátelské utkání. Ve středu dvě hodiny po poledni se prvoligová Mladá Boleslav střetla s třetiligovou Čáslaví.

Trenér Uhrin vystřídal patnáct hráčů v poli a dva brankáře. Mimo hru ze zdravotních důvodů byli Šeda, Kysela, Švejdík, Pecka, T. Sedláček, Skoupý a Holub.
Nejzkušenější z marodů Radim „Emil" Holub už šest týdnů po operaci kolena byl s týmem na nymburském soustředění. Zkoušel snad, jaké jsou to pocity, být v jiné než hráčské pozici, například jako asistent trenéra? „Zatím se na to moc necítím, ještě bych chtěl fotbal hrát," říkal nad kafíčkem v restauraci nymburského sportovního střediska. Ale z domova do Polabí nevyrazil kvůli kávě, nýbrž za intenzivní rehabilitací. „Doma mám sice také rotoped, ale v Nymburku je kompletní posilovna, bazén, vířivka a taky fotbalová parta. Mezi kluky je mi fajn, ale hlavní je, že tady je více možností cvičení a rehabilitaci provádím za přítomnosti lékaře a maséra."


Den začínal společně s ostatními hráči na snídani a když oni vyrazili na venkovní trénink, tak Holub zamířil do posilovny. Pětatřicet minut šlapal na rotopedu, potom protahoval operované koleno, následovalo plavání a uvolnění ve vířivce. V poledne se sešel s mužstvem u oběda a v jednu už zase šlapal na rotopedu a plaval v bazénu. Ve středu absolvoval přátelské utkání, pochopitelně v roli diváka, a při přešlapávání v mrazu přiznal, že ho svědí chodidla, jak by s chutí vběhl do hry. Od půl páté ho čekal další regenerační pobyt ve vodě a potom plavání ve velkém bazénu. Holubovy rehabilitační fáze s odlišným zaměřením a zatížením nezůstávaly bez odezvy spoluhráčů. „Samozřejmě si občas někdo rejpne, protože kluci makají hodně a já se v porovnání s nimi jenom plácám, ale nikdo z nich mi nezávidí. Není totiž co."


V uplynulých dvou měsících byl zásluhou zranění každý den s manželkou a dvěma dcerami. „Užili jsme se a když jsem nyní na týden odjel, tak se malé holky už po dvou dnech ptají, kde jsem." Přesto Holub zvažuje, zda nepojede zraněné koleno pořádně rozhýbat do lázní. „Uvidíme," odtušil v očekávání lepších časů. V ty věří nejen on sám, ale jistě i spoluhráči a fandové.

Program soustředění v Nymburku

7,30 hod. budíček
8,00 hod. snídaně
10,00 hod. herní trénink na hřišti
12,00 hod. oběd a po něm povinný klid
15,00 hod. běhání v parku
16,30 hod. regenerace v teplém bazénu a masáže
18,00 hod. večeře
20,00 hod. posilovna
21,00 hod. plavání ve velkém bazénu

Pět dnů strávených v nymburském sportovním středisku byly podobné, jenom ve středu se odpolední program přizpůsobil přátelskému utkání, které začínalo ve 14 hodin. Tréninkové zatížení zaměřené na vytrvalostní a silovou složku tělesné přípravy absolvovala většina hráčů ve shodném rozsahu, jenom brankáři mívali odpoledne speciální brankářský trénink. Individuální přípravu měli zranění hráči a rekonvalescenti po dlouhodobém onemocnění.

Fanshop banner