Trenéři chválili a byli v klidu
Klub

Trenéři chválili a byli v klidu

Redakce


Po utkáních prvního kola Tipsport Cupu si trenéři pochvalovali kvalitní herní přípravu na velmi dobře připraveném hřišti s umělou trávou v areálu mladoboleslavského městského stadionu.

Fotbalisté Mladé Boleslavi obhajující loňské prvenství v Tipsport Cupu uspokojili početné publikum svižnou a kombinační hrou, která jim přinesla zaslouženou výhru nad současným lídrem I. Gambrinus ligy Libercem 2:0. Trenérské hodnocení se z obou stran neslo ve značném nadhledu, který odpovídal začátku přípravného období.
„Po dvou tréninkových dnech to byl hodně poučný zápas, ale z prohry žádné větší závěry nedělám," pravil liberecký kouč Lavička a zdůraznil, že jeho tým inkasoval góly až ve druhém poločase v sestavě s nováčky a mladíky, kteří o přestávce prostřídali hráče základního kádru. „Také jsme hodně střídali," připomněl mladoboleslavský Uhrin. „Chtěli jsme vyhrát před vlastními diváky a jsem rád, že se nám to povedlo, i když žádnou mimořádnou váhu tomuto vítězství nedávám," dodal Uhrin. Podobně jako Lavička odmítl rozebírat výkony jednotlivých hráčů a na adresu zkoušeného čáslavského hráče Kuraka pouze poznamenal, že možná udělal první krok do I. ligy.

V druhém sobotním utkání na mladoboleslavském hřišti remizoval Jablonec s Hradcem Králové 1:1. Trenéři obou soupeřů označili nerozhodné skóre za výsledek odpovídající dění na hřišti. Jablonecký trenér Rada se s hradeckým kolegou Krejčíkem také shodli, že mladoboleslavská umělá tráva má velmi vysokou kvalitu. „Přijeli jsme rovnou z horského soustředění ve Špindlerově Mlýně a s nasazením i přístupem hráčů v utkání proti Hradci Králové jsem spokojený," prohlásil Rada s dodatkem, že Hradec Králové považuje za aspiranta postupu do nejvyšší soutěže a mladoboleslavskou „B" skupinu Tipsport Cupu za nejtěžší ze všech čtyř letošních. „Jsme rádi za konfrontaci s prvoligovými mužstvy, s prvním poločasem jsem byl spokojenější, ve druhém nás jablonecký soupeř přehrával po stranách," mínil hradecký Krejčík.

Fanshop banner