První utkání, první výhra
Klub

První utkání, první výhra

Redakce


V prvním utkání nového roku, které bylo zároveň úvodním jedné ze čtyř skupin Tipsport Cupu, porazila Mladá Boleslav zcela zaslouženě vedoucí mužstvo prvoligové soutěže. Po prvním vyrovnaném poločase měli hráči Mladé Boleslavi více ze hry, což vyjádřili i gólově.

Již v 10. minutě odehrával před dotírajícím Kuličem liberecký stoper Zápotočný jenom za cenu rohového kopu, o deset minut později musel brankář Kučera vyběhnout z vápna, aby zamezil rodící se šanci dvojici libereckých hráčů Pudila a Dorta. Ve 22. minutě předvedl fantastický zákrok Kučera a vyškrábnul Matulovu hlavičku k tyči. Pohlednou kaskádu libereckých narážeček završil Dort trefou do břevna. Ve 36. minutě Pecka přistrčil Matějovskému, ten našel Kuliče a od něho se míč dostal opět k Peckovi, který však z výhodné pozice přestřelil branku.
V 56. minutě vybojoval Brunclík roh, ten rozehrál Čáp povedeným obloučkem ke vzdálenější tyči, kde se k míči prodral důrazně hlavičkují Palát - 1:0. Liberec odpověděl střelou Blažka z úhlu, Miller ji však vytěsnil na roh. V 62. minutě šikovný Čápův centr dorážel Vaculík, ale minul branku. Za dvě minuty po Rychlíkově centru z trestného kopu a Brezinského hlavičce zachránil libereckou branku reflexivním zákrokem brankář. V 64. minutě se v nejlepším světle předvedl zase boleslavský Miller, když kryl Radzinevičiusovu střelu z bezprostřední blízkosti a při následné dorážce Millera na lajně zastoupil Ševinský. V 71. minutě po překrásném uvolnění Matějovským střílel z vápna Brunclík, ale libereckého gólmana nezaskočil. Poradil si i s pokusem mladého Michala Sedláčka. Ve druhém poločase hráči Mladé Boleslavi předvedli několik pohledných kombinačních akcí, za které sklidili divácký potlesk. Nejvíce se tleskalo v 88. minutě, kdy po levém křídle utekl Čáp, jeho centr si před brankou s ledovým klidem zpracoval Brunclík a zasunul míč po zemi k levé tyči - 2:0.
Jediným nováčkem v mladoboleslavské sestavě byl Mário Kurák z třetiligové Čáslavi.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kučera (Miller od 46.) - Krátký (Ševinský od 46.), Brezinský, Švejdík (Vít od 42.), Rychlík (Palát od 46.) - Kurák (Brunclík od 52.), Matějovský, Šmerda, Čáp - Pecka (Vaculík od 46.), Kulič (M. Sedláček od 67.)

Sestava FC Slovan Liberec: Uvarenko - Matula, Hochmeistr, Zápotočný (Košťál od 46.), Pudil (Dohnalem od 71.) - Hamoun, Abrahám (Polák od 56.), Hodúr (Blažek od 46.), Papoušek - Radzinevičius, Dort.

Góly: Palát, Brunclík

Diváci: 650

Rozhodčí: Bouše

Fanshop banner