Mendy má budoucnost, shodují se odborníci
Klub

Mendy má budoucnost, shodují se odborníci

Redakce

Do Mladé Boleslavi přišel mimořádně dobrý a velmi perspektivní fotbalista. Na takovém hodnocení Alexandra Mendyho se shodují osobnosti tuzemského fotbalu.

Mendyho podzimním spoluhráčem v příbramském dresu byl mladoboleslavský rodák a jeden z nejtechničtějších fotbalistů současné tuzemské ligy Václav Koloušek. „Já o něm v kabině skoro ani nevěděl," řekl Koloušek k Mendyho tiché povaze. Ovšem jako fotbalistu ho vnímal mnohem výrazněji. „Je rychlý, dobře hraje hlavou a umí se prosadit v situacích jeden na jednoho. Myslím si, že udělal dobře, když přestoupil do Mladé Boleslavi, protože její ofenzivní styl by mu měl vyhovovat," dodal Koloušek.

Také příbramský trenér Tobiáš potvrdil Mendyho nekonfliktní povahu: „Je velmi slušný a uzavřený. Myslím si však, že introvertní povaha není u Mendyho překážkou, aby se prosadil ve fotbale, protože je velmi inteligentní člověk i hráč." Tobiáš francouzského mladíka označil za velmi perspektivního hráče, který se bude nesporně ještě herně vyvíjet. „Takových je na našem fotbalovém trhu strašně málo. Je dynamický, má dobrou míčovou techniku, umí hrát hlavou a je rychlý. Má momentální problémy s koncovkou, ale to je jenom otázka štěstí, aby to zlomil. Určitě má obrovské předpoklady být o hodně lepším hráčem, než je dosud," sklonil Tobiáš poklonu svému nedávnému svěřenci.

Mladá Boleslav o Mendyho získání usilovala nejméně rok. „Minulou zimu o jeho přestupu nechtělo vedení Příbrami ani slyšet, dohodli jsme se až tentokrát," prozradil Jaromír Šeterle, že mladoboleslavští fotbaloví činovníci sledovali Mendyho dlouhodobě a v jeho angažování provedli promyšlený krok.
Také fotbalový manažer Ondřej Chovanec a zástupce šéfredaktora jediného tuzemského sportovního deníku Sport Pavel Procházka se v případě nákupu Mendyho shodli, že Mladá Boleslav provedla mimořádně perspektivní rozhodnutí. „Je to velice dobrý tah, neboť Mendy je opravdu šikovný hráč. Takových technických fotbalistů u nás moc neběhá a já ho považuji za hráče, na které lidi rádi chodí," poznamenal zkušený fotbalový žurnalista Procházka.

„Tento přestup považuji za výbornou volbu pro Mendyho i pro Mladou Boleslav," prohlásil manažer Chovanec a dodal další zajímavé postřehy odborníka na trh s fotbalisty. „V Mladé Boleslavi přichází mezi lepší fotbalisty a protože Mladá Boleslav má hodně vynikajících hráčů, mohl by se Mendy dostávat do podstatně více střeleckých šancí, než v Příbrami. Mladá Boleslav měla dosud problémy dávat góly v domácím prostředí a v tom ji Mendy pomůže, o tom jsem přesvědčený. Považuji jej ze perspektivního fotbalistu, který bude v budoucnosti dávat hodně gólů a to nejen v Česku, ale i na evropské úrovni."
Zdá se tedy, že ve dvaadvacetiletém Alexandru Mendym přichází opravdové posílení ofenzivní síly FK Mladá Boleslav. Zda se prognózy fotbalových expertů naplní, na to si mladoboleslavští příznivci ještě musí pár týdnů počkat.

Fanshop banner