Začali všichni, chyběl jenom Holub
Klub

Začali všichni, chyběl jenom Holub

Redakce

V úterním dopoledni 3. ledna začala sezóna pro mladoboleslavské fotbalisty. Na první trénink po vánoční pauze vyběhli všichni členové hráčského kádru s výjimkou Holuba, který je po operaci. Jediným nováčkem byl Alexander Mendy.

Devátou hodinu určenou ke srazu v kabině zmeškal Palát, který dorazil o pár minut později a navíc nemohl najít klíček od osobní skříňky s tréninkovým oblečením. Útočníka Mendyho přivezl asistent trenéra Čuhel z penzionu Sparing, kde našel nový přechodný domov bezprostředně po příletu z rodné Francie.

Hráči absolvovali hodinový trénink na umělé trávě v areálu městského stadionu, posilovací fázi ve sportovní hale Auto Škoda a na závěr rehabilitační proces. Na venkovním hřišti jim trenér Uhrin ordinoval krátké sprinty na střídačku s uvolňovacím vyklusáváním. Klasické hry na dvě branky se hráči nedočkali. S míčem si potykali jenom ve chvílích na vydýchání mezi běžeckými bloky.

Trénovalo dvacet hráčů a tři brankáři. K Millerovi a Kučerovi se přidal Šeda, který na podzim hostoval v Pardubicích. Podobně se do mladoboleslavského kádru vrátili z hostování v Brně bek Krátký a z Kroměříže záložník Vaculík. Z nedávných marodů Skoupého a Sedláčka se stala nerozlučná dvojice. Byli spolu v nemocnici, strávili společně rehabilitaci a na prvním tréninku bok po boku vyklusávali. Zatím plné tréninkové zatížení nepodstoupili a i půl roku po operaci kolen zjevně vyklusávali s mírným pokulháváním. Nový muž v kádru Mendy vytvořil při úvodním tréninku mezinárodní duo se Slovákem Brezinským, jehož hostování z Liberce platí do konce letošního června.

Hráči sice nezářili nadšením v očekávání zimní tréninkové dřiny, ale první trénink zvládli v odpovídajícím tempu a trenér Uhrin je nemusel ani moc popohánět. Když jim po běhání a protahovacích cvicích na promrzlé umělé trávě připomínal, aby se na závěr této tréninkové fáze nezapomněli protáhnout v kabině, ozval se Miller s ironickou poznámkou: „Ale v kabině je na podlaze studené lino." Dobrá nálada se držela i mladíků. „Bylo to dobrý na zahřátí," zhodnotil průběh prvního letošního tréninku Brunclík. Stejně jako jeho spoluhráči správně tuší, že to pravé tempo zimní přípravy teprve přijde.

Fanshop banner