Mladá Boleslav je čtvrtá nejslušnější
Klub

Mladá Boleslav je čtvrtá nejslušnější

Redakce

V oficiálním pořadí soutěže slušnosti Českomoravského fotbalového svazu patří Mladá Boleslav k těm slušnějším mužstvům.

Soutěž slušnosti je většinou veřejností přehlížená, ale její vítěz si za určitých okolností, pokud to umožní pořadí České republiky v soutěži slušnosti UEFA, může vybojovat i právo startu v Poháru UEFA. Čili se vyplatí hrubě nefaulovat a udržet nervy na uzdě.

Podzimní část soutěžního ročníku 2005/06 zvládly jenom tři celky odehrát bez vyloučeného hráče, a to Mladá Boleslav, Jablonec a Olomouc. Nejvíce vyloučených měla pražská Slávie (5), po třech červených kartách viděli hráči Brna a Plzně. Navíc brněnští a plzeňští hráči nasbírali i rekordní počet žlutých karet. V průběhu podzimu rozhodčí ukázali žlutou kartu 47-krát fotbalistům Plzně a 43-krát fotbalistům Brna. O jednu žlutou kartu více než Brno nasbíral Most. Ostatní týmy se přes hranici čtyřiceti napomínání nedostaly. Mladá Boleslav je s 30 žlutými kartami mezi těmi méně trestanými. Lépe na tom jsou jenom Olomouc (28) a Liberec (29). Z mladoboleslavského kádru se na žluté statistice podílelo čtrnáct hráčů. Po čtyřech žlutých kartách vyfasovali disciplinární stop na jedno soutěžní utkání tři - Kulič, Matějovský a Šmerda. V očekávání trestu jsou tříkartoví Miller a Rychlík. Bez napomínání absolvovali podzim Kučera, Brezinský, Holub, Simr, Brunclík a Sviták.

Oficiální pořadí soutěže slušnosti ČMFS po podzimu ročníku 2005/06: 1. Liberec, 2. Olomouc, 3. Jihlava, 4. Mladá Boleslav, 5. Jablonec, 6. Zlín, 7. Sparta, 8. Teplice, 9. Slovácko, 10. Blšany, 11. Ostrava, 12. Příbram, 13. Slavia, 14. Most, 15. Brno, 16. Plzeň.

Fanshop banner