Fandové děkovali činovníkům i hráčům za první ligu
Klub

Fandové děkovali činovníkům i hráčům za první ligu

Redakce

Společné loučení s podzimní sezónou fanoušků, hráčů a vedení fotbalového klubu provázela beseda o herních stylech, autogramiáda a veřejné díky za to, že je Mladá Boleslav prvoligová.

Setkání se uskutečnilo v klubových prostorech den po posledním mistrovském utkání se Slováckem. Především fandové nejstarší generace opakovaně děkovali činovníkům FK Mladá Boleslav i samotným hráčům za to, že se dožili prvoligových bojů svého milovaného klubu. Dvaaosmdesátiletý Míla Kubelka navíc přidal své postřehy a názory na hru. Divil se, proč trenér Uhrin hráčům důkladněji nezdůrazňuje, že je pro diváka pohlednější a k překonání soupeře účinnější přízemní kombinace a využívání křídelních prostorů, než nakopávání dlouhých a vysokých míčů z obrany na útočníky. „My chceme hrát kombinačně, protože v porovnání s předchozí sezónou nemáme v útoku vysoké hráče," souhlasil Uhrin, ale dodal, že ne vždy se hráčům podaří dodržet taktické pokyny a pod tlakem soupeře pak řeší herní situace nejjednodušším způsobem a to dlouhým odkopem míče.

Fandové se zajímali o investiční plány a získávání posil. „Výstavba zamýšlené fotbalové arény v centru areálu městského stadionu není v tuto chvíli prioritní záležitost. Chceme rozšířit hlediště kolem současného mistrovského hřiště na osmitisícovou kapacitu," řekl fotbalový prezident Dufek. „Budeme se snažit přivést do mužstva kvalitního útočníka, protože Holub je dlouhodobě zraněný, Sedláček začne v zimě trénovat po půlroční pauze a Simr se vrací do Brna," naznačil personální záměry sportovní ředitel Kudela a dodal, že případné další působení Simra v Mladé Boleslavi bude náplní jednání s brněnským klubem.

Kapitán mužstva Kulič ve spolupráci s prezidentem Dufkem zdárně šampaňským pokřtili klubový kalendář na rok 2006. Při hráčské autogramiádě se s tužkami pořádně zapotili především Kulič, Vít, Šmerda a Matějovský, kteří se oficiálně zúčastnili setkání s fanoušky, ale ti si vynutili podpisy i od dalších hráčů, jež se v útrobách městského stadionu právě pohybovali. Všichni si vzájemně popřáli příjemné prožití vánočních svátků a hodně štěstí při fotbale v příštím roce. „I při lichotivém postavení v tabulce nebude pro nás jaro lehké, nesmíme v žádném případě podlehnout uspokojení," snažil se na fandy i hráče přenést prezidentský realismus Dufek.

Fanshop banner