Uhrin si užíval povedený závěr sezóny
Klub

Uhrin si užíval povedený závěr sezóny

Redakce

Uspokojení z podzimního účtu s lichotivým ziskem čtyřiadvaceti bodů do tabulky I. Gambrinus ligy bylo patrné na mladoboleslavském trenérovi Dušanu Uhrinovi při setkání s novináři po závěrečném mistrovském utkání se Slováckem.

Mladá Boleslav ho vyhrála nejtěsnějším rozdílem 1:0, ale naprosto zaslouženě. Byla po většinu času lepším týmem, předváděla aktivní fotbal jako v každém podzimním utkání s výjimkou nepovedeného vystoupení ve Zlíně. „Jsem spokojený s celkovým ziskem čtyřiadvaceti bodů, nečekal jsem to," přiznal Uhrin a vyjádřil nahlas přesvědčení, že hráči na podzim odevzdali maximum. „Přes zimu se dáme dohromady a budeme zase v plné síle," dodal s narážkou na zdravotně zdecimovaný hráčský kádr. Bezprostředně před zahájením podzimní sezóny totiž z kádru vypadli Skoupý, Sedláček a Palát, přičemž pouze Palát se vrátil. V průběhu sezóny utrpěli vážná zranění Švejdík, Holub a brazilská posila Olimpio Leonel.

Do posledního letošního střetnutí proti Slovácku šla Mladá Boleslav v útoku se Simrem a Peckou, neboť Kulič pykal za čtyři žluté karty. „Po prvních deseti rozpačitých minutách jsme převzali iniciativu a zaslouženě dali gól z trestného kopu. Po gólu jsme sice zbytečně přenechali střed hřiště soupeři, ale takticky jsme zápas zvládli, i když Slovácko ve své jediné šanci trefilo břevno. Jsem moc rád, že jsme v posledním utkání před domácími diváky vyhráli," prohlásil spokojený Uhrin k průběhu bitvy s kvalitním Slováckem. Jeho trenér Stanislav Levý byl naopak hodně zaražený.
„Po obdrženém gólu už to nešlo otočit. Víc není, co dodávat," špitnul slovácký kouč. Později si postesknul na absenci ofenzivních hvězd Malára a Ordoše. „Není jednoduché tyto hráče v sestavě nahradit," odvětil na dotaz, zda přijel se svým týmem do Mladé Boleslavi s defenzivní taktikou, neboť hlavně v prvním poločase tak hra Slovácka působila.

Fanshop banner