Úspěšný podzim zpečetil Rychlík
Klub

Úspěšný podzim zpečetil Rychlík

Redakce

Povedené finále podzimní sezóny sehráli mladoboleslavští hráči. Vítěznou trefu zařídil Rychlík, ale výsledek byl na vážkách do poslední minuty dramatické podívané.

První poločas byla Mladá Boleslav lepší, přestože první střelou na branku byl technický pokus slováckého Sowunmiho, ale Kučeru nepřekvapil. V 10. minutě se po rohu sice míč ocitl ve slovácké síti, ale sudí vzdušný souboj Drobizse s Palátem posoudil jako faul mladoboleslavského hráče. Potom měl dvě šance Pecka, při první ho zastavil pomezní rozhodčí, při druhé zablokoval Polách. V 18. minutě povedenou kombinační akci završil Rychlík technikou ranou, ale na Drobisze si nepřišel. Povedlo se mu to až ve 30. minutě. Na oblouku trestného vápna Pecku fauloval Ivana a z trestného kopu se Rychlík parádně trefil za hráčskou zeď, že Drobisz jenom přihlížel - 1:0. O pět minut později vyškrábnul Kučera lišáckou ránu Sowunmiho a po rozehraném rohu i po dalším centru do vápna rázně vyběhl a vyboxoval míč do bezpečí. V posledních vteřinách prvního poločasu poslal Matějovský do šance Rychlíka, jeho pumelici do vingle vytáhl brankář na roh a po jeho rozehrání netrefil Ševinský z metru odkrytou branku.

Druhou polovinu utkání začala utěšená akce Simra a Kysely, po které pádil do vápna Pecka, ale nezpracoval míč. O chvíli později Peckův centr vzal ze Simrovy hlavy v poslední chvíli Drobisz. V 59. minutě z Matějovského ideálního centru hlavičkoval Pecka těsně nad branku. Přesně po hodině hry včasným vyběhnutím zmařil Kučera příležitost Ivany a od tohoto momentu tempo hry diktovali hráči Slovácka. Domácí borci nedokázali podržet míč na svých kopačkách a tak alespoň bojovně bránili těsné vedení. V 69. minutě se mezi mladoboleslavskými stopéry nečekaně objevil čerstvý Malchárek a hlavou přelomoval Kučeru. Míč se naštěstí odrazil od břevna a mladoboleslavský brankář ho lapil před dobíhajícím Ivanou. V závěru propásli domácí dvě možnosti na uklidňující druhý gól. Nedal ho Palát po Diogově centru, ani Pecka, když nepřešel přes Němčického.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kučera - Ševinský, Vít, Brezinský, Palát - Kysela (85.Brunclík), Matějovský, Šmerda, Rychlík (74.Pires, 90. Sviták) - Simr, Pecka

Sestava 1.FC Slovácko: Drobisz - Němčický, Šuškavčevič, Rajnoch, Lysoněk (46.Malcharek) - Lička, Polách (80.Czinege), Pavlík, Švejnoho - Sowunmi (62.Kúdela), Ivana

Rozhodčí: Helebrant

Diváků: 3470

ŽK: Kysela, Brezinský - Švejnoha

Fanshop banner