Hráče čeká fotbal v ledovém království
Klub

Hráče čeká fotbal v ledovém království

Redakce

Fotbalisty FK Mladá Boleslav čeká cesta do srdce Vysočiny, klimaticky nejdrsnějšího kraje v tuzemském vnitrozemí. Touhu po bodech jim tentokrát zkomplikuje možná více příroda než odpor soupeře.

Do pátečního poledne probíhala jednání, zda by nebylo lepší, aby se utkání Mladé Boleslavi s Jihlavou hrálo místo na zasněžené Vysočině na vyhřívaném hřišti v Pojizeří. Zůstalo však při původním rozpisu, to znamená, že Mladá Boleslav cestuje do Jihlavy k utkání na terénu problematické kvality. Sníh na trávníku by až tak moc nevadil, ovšem zledovatělý krunýř by fotbalu určitě nepřál. Poslední informace z Jihlavy bohužel potvrzují tu nejhorší variantu stavu hrací plochy. „V sobotu, to znamená den před utkáním, jedou stav jihlavského hřiště zhodnotit rozhodčí," uvedl mladoboleslavský sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

Kluci mi říkali do telefonu, že je hřiště zamrzlé," řekl Pavel Simr, který je v Mladé Boleslavi na hostování z Brna, ale prostředí v Jihlavě velmi dobře, neboť tam před rokem působil a tak u svých nedávných spoluhráčů telefonicky zjišťoval, jaké jsou na Vysočině podmínky pro fotbal. „Jihlavští hráči budou ve výhodě, že na zasněženém hřišti trénují a jsou na ně zvyklejší víc než my, když hrajeme a trénujeme na kvalitním vyhřívaném trávníku. Přesto se na utkání v Jihlavě těším a věřím, že uspějeme a budeme bodovat," dodal odhodlaně Simr, na kterém bude v jihlavském utkání spočívat značný podíl zodpovědnosti v koncovce. Mladá Boleslav totiž do Jihlavy cestuje bez své elitní útočné dvojice. Radim Holub leží v posteli po operaci kolena a Marek Kulič má vynucené volno kvůli čtyřem žlutým kartám.

Pokud nebudou mít rozhodčí námitky k regulérnosti zamrzlé hrací plochy, tak se utkání 15. kola I. Gambrinus ligy Jihlava - Mladá Boleslav hraje v neděli 4. prosince od 13,30 hodin.

Fanshop banner