Brněnský Mazura: Hráli jsme antifotbal
Klub

Brněnský Mazura: Hráli jsme antifotbal

Redakce

Do Mladé Boleslavi přijelo Brno s úmyslem co nejvíce otrávit fotbal soupeři a s co nejmenším úsilím a uměním uzmout nějaký ten bod do mistrovské tabulky, na jejímž dně se potácí.

„Sedmdesát minut jsme hráli antifotbal," přiznal brněnský trenér Josef Mazura, který nedávno nahradil Jiřího Kotrbu s úkolem vyvést klub se slavnou tradicí z herní a výsledkové bídy. „Šli jsme do utkání s Brnem podobně, jako do každého jiného, to znamená s úmyslem vyhrát a byla škoda, že jsme neproměnili velkou šanci hned v první minutě," poznamenal mladoboleslavský trenér Dušan Uhrin. To by získalo utkání asi jiný náboj, ale protože téměř celý první poločas svítily na ukazateli aktuálního skóre dvě nuly, snažili se Brněnští, aby tam zůstaly. Opakovaně předstírali zranění a zdlouhavě rozehrávali standardní situace. Brněnská taktika provázená diváckým pískotem vydržela do 42. minuty, kdy Kulič poprvé skóroval. Když přidal v 53. minutě druhý gól, zdálo se být o bodech rozhodnuto.

„Škoda, že jsme nezvýšili na tři nula, ale naopak inkasovali, protože kontaktní brněnský gól nás znervóznil," posteskl si Uhrin, který závěrečných dvacet minut od lajny velmi energicky dirigoval mužstvo. „Musel jsem křičet, protože jsem viděl nedostatky v organizaci naší obrany, která udělala dvě chyby a z jedné jsme inkasovali," vysvětlil. Přesto hráče po závěrečném hvizdu pochválil za neutuchající bojovnost a zdůraznil střelecké probuzení Kuliče, který však kvůli inkasované čtvrté kartě bude mužstvu v Jihlavě chybět. Vyzvedl Šmerdovu práci ve středu pole a Kučerovu spolehlivost v brance. „Dostávali jsme moc gólů," glosoval důvod, proč dal přednost Kučerovi před Millerem, a nezakrýval, že k této změně přispěl nesporný Millerův podíl na zbytečně prohraném předchozím utkání na Spartě.

Brno v Mladé Boleslavi zklamalo. „Pro nás to byl špatný zápas, Mladá Boleslav hrála dobře a měla více gólových šancí," uznal převahu soupeře brněnský Mazura. Mladoboleslavští proti Brnu předvedli aktivní a agresivní fotbal, se kterým nejsou bez šancí na body ani v závěrečných dvou zápasech podzimní sezóny. Nejbližší neděli 4. prosince jedou do Jihlavy a další neděli 11. prosince hostí Slovácko.

Fanshop banner