Kulič se probudil a dvakrát vyškolil Václavíka
Klub

Kulič se probudil a dvakrát vyškolil Václavíka

Redakce

Touhu po výhře předvedli domácí hráči od úvodní minuty, kdy po spolupráci Ševinského s Kuličem propásnul jasnou gólovou šanci Rychlík na malém vápně. A potom následovaly další příležitosti v podání Mladé Boleslavi.

Na Kyselovu přihrávku přiběhl pozdě Šmerda, po Rychlíkově trestném kopu pálil Kulič těsně vedle. Ve 23. minutě povedeným volejem Palát trefil Václavíka uprostřed branky, o minutu později podobně mířil hlavou Pecka. Ve 30. minutě Matějovský zkoušel obstřelit Václavíka a technickým obloučkem jen těsně minul pravý horní vingl. Uplynuly tři minuty a Kulič jen o pár centimetrů nedosáhl na centr Pecky. Ve 42. minutě po rohu napálil Kulič parádně míč z voleje a Václavík byl bez šance - 1:0. V poslední minutě po Rychlíkově centru trefil Pecka tyč.

V prvním poločase byla Mladá Boleslav jasně lepším týmem a nejtěsnější vedení bylo lichotivým vysvědčením pro brněnské hráče, kteří neustále kouskovali hru předstíráním zranění a zdlouhavým rozehráváním standardních situací.
Krátce po přestávce spoluhráče uklidnil a publikum nadchnul Kulič. V 53. minutě ho Pecka poslal do brejku, mladoboleslavský kapitán tísněný dvěma beky proběhl skoro celým vápnem, kousek před lajnou míč zaseknul, naznačil zpětnou přihrávku na hranici vápna, ale potom šourákem k bližší tyčce dokonale zaskočil brněnského gólmana - 2:0. K úplné pohodě chyběl třetí gól. Nedal ho v 65. minutě Matějovský po Kuličově přihrávce, ani sám Kulič. Hattrick mu překazil spoluhráč Ševinský, když se nechtěně na malém vápně připletl do Kuličovy dobře mířené bomby, na kterou by Václavík nejspíše neměl nárok.

V 70. minutě velezkušený brněnský útočník Švancara prošel mladoboleslavskou obranou, udělal kličku i Kučerovi a do prázdné branky skóroval - 2:1. Zbylých dvacet minut bylo tudíž hodně dramatických, neboť Brno se vrátilo do hry o body. Po Černého trestňáku Trousil lehce tečoval centr na malém vápně, naštěstí pro Kučeru minul branku. Stoper Trousil se nadále hrnul do mladoboleslavského vápna, ale v 87. minutě ho naštěstí včas zablokoval Palát. Mladá Boleslav i přes tříminutové prodloužení zaslouženě dovedla utkání do vítězného konce.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kučera - Ševinský, Vít, Brezinský, Palát - Kysela (Brunclík od 84.), Matějovský, Šmerda, Rychlík (Diogo Pires od 78.)- Kulič (Sviták od 90.), Pecka

Sestava 1.FC Brno: Václavík - Baláž (Besta od 46.), Trousil, Horejš, Hlavatý (18.Mezlík) - Party, Večeřa, Holek (Kuncl od 58.), Černý - Švancara, Zelenka

Rozhodčí: Jílek - Ondo, Novák

ŽK: Kulič - Černý, Mezlík, Besta

Góly: Kulič 2 - Švancara

Diváci: 3176

Fanshop banner