Za krásu se body nedávají
Klub

Za krásu se body nedávají

Redakce

Po utkání Sparta - Mladá Boleslav 4:2 byl pochopitelně spokojenější sparťanský trenér Stanislav Griga, který však sportovně uznal sílu protivníka. Dušan Uhrin litoval hrubých chyb v defenzívě, ale za aktivní hru své hráče pochválil.

„Rozhodly dvě hrubé chyby při standardních situacích,“ řekl mladoboleslavský trenér Uhrin po zápase. Měl na mysli rohový kop ve čtyřiadvacáté minutě a trestný kop v padesáté minutě. Při každé zaváhal brankář Miller a usnadnil Spartě skórování. „Dostáváme snadno góly,“ mračil se Radim Holub na letenské tribuně. Bývalý sparťanský a nynější mladoboleslavský útočník byl utkání přítomen jako divák, neboť má vážně poraněné pravé koleno a Uhrin s ním nemůže počítat. „Měli jsme na bod, ale soupeři jsme vítězství darovali,“ smutnil po prohře na Spartě Uhrin. Zdůraznil, že v prvním poločase hrála Mladá Boleslav zřetelně aktivnější fotbal a ve středu pole Spartu přehrávala. „Na začátku druhé půle nás Sparta zaskočila, ale přesto jsme si v dalším průběhu vytvořili více vyložených šancí, než soupeř,“ dodal Uhrin.

Jeho protějšek Griga se v pohledu na utkání moc nelišil. „V prvním poločase jsme se špatně pohybovali a soupeř byl lepší, ve druhém poločase jsme převzali iniciativu a měli jsme o našem vítězství rozhodnout dříve než v nastavení,“ mínil sparťanský trenér, který výhru svého týmu označil za zaslouženou. „Mladá Boleslav potvrdila, že je venku velmi nebezpečná a její útočná aktivita je na dobré úrovni,“ přidal Griga poklonu poraženému soupeři. Ovšem za slovní chválu se body do mistrovské tabulky nezapočítávají. „Hráčům jsem za předvedenou hru poděkoval, ale podobné góly ze standardních situací už nesmíme dostávat,“ poznamenal Uhrin.

Fanshop banner