Mladá Boleslav darovala Spartě body
Klub

Mladá Boleslav darovala Spartě body

Redakce

Trenér Uhrin po utkání novinářům zklamaně řekl, že jeho svěřenci soupeři vítězství darovali. Nejspíše se mu při těch slovech opakovaně vybavovaly kiksy brankáře Millera a promarněné šance Simra, Kysely a především zkušeného Kuliče.

Sparta začala utkání opatrně a ke střelbě se častěji dostávala Mladá Boleslav. Brankář Blažek si postupně poradil s pokusy Kysely, Simra, Matějovského i Kuliče. Ve 24. minutě promáchnul Miller vysoký centr z rohového kopu a Došek do opuštěné branky snadno skóroval i když míč pořádně hlavou netrefil – 1:0. Mladá Boleslav kontrovala povedenou spoluprací Matějovského se Simrem, ale finální přihrávku na Kuliče zmařil včasným vyběhnutím Blažek. Na druhé straně Ševinskému utekl Poláček a po jeho centru se naštěstí pro Millera neprosadil Pospěch ani Matušovič.

Ve 29. minutě byl blízko slastné chvíle Kysela, jeho střelu však Blažek šťastným reflexivním pohybem paže srazil na roh. Ve 31. minutě neudržel Blažek ve vzdušném souboji s Palátem míč a Simr ho pohotově dostal do sítě – 1:1. Krátce před přestávkou si sparťanský brankář s obtížemi poradil s Matějovským volejem.

V prvním poločase byla Mladá Boleslav lepší, věhlasného protivníka výrazně přestřílela a tak nerozhodné skóre vyznívalo pro Spartu velmi lichotivě. Druhý poločas Sparťané začali aktivněji a Doška dvakrát zastavili sudí kvůli ofsajdu.

V 50. minutě si rozhodčí vymyslel trestný kop, který kousek od postranní lajny zahrával Poláček a jeho oblouček prolétl nad houfem strkajících se hráčů ve vápně a zapadl u vzdálenější tyče do branky strnulého Millera – 2:1. O minutu později vyhlavičkoval Herzánovu dorážku Doškova centru Palát z brankové čáry nad břevno.

V 54. minutě po Vítově kiksu Miller vychytal Poláčka a z rychlé protiakce se po spolupráci Matějovského se Simrem ocitl před Blažkem v jasné gólové pozici Kulič, ale neprosadil se. Miller si zachytal likvidováním střel Pospěcha a Doška. Potom měl dvakrát vyrovnání na kopačce Simr.

V 63. minutě po Peckově přízemní přihrávce nastřelil padajícího Blažka a v 64. minutě po Kuličově sklepnutí vysokého míče netrefil z deseti metrů branku. V následující minutě po nedorozumění Pecky s Matějovským se ocitl v šanci Slepička, udělal kličku vyběhnuvšímu Millerovi, ale z úhlu netrefil prázdnou branku.

V 66. minutě vymetl pravou Millerovu šibenici povedenou pumelicí Herzán – 3:1. Na chvíli to vypadalo, že třetí sparťanský gól zlomil mladoboleslavskou touhu po bodech, ale v 89. minutě po souboji Simra se stopery se míč odrazil k Peckovi a ten ho povedenou přízemní střelou umístil po Blažkově levačce k tyči – 3:2.

Protože se rozhodčí rozhodl nastavit tři minuty, byla Mladá Boleslav zpátky ve hře o remízu. Vyrovnat se jí nepovedlo, naopak do otevřené obrany ve druhé minutě nastavení inkasovala. Po akci Zelenky a finální přihrávce Pospěcha snadno z malého vápna skóroval Slepička – 4:2


AC Sparta Praha: Blažek – Petráš, Lukáš, Petrouš, Kadlec – Pospěch, Hašek (Šimák od 81.), Herzán (Zelejnka od 75.), Poláček – Došek, Matušovič (Slepička od 46.).

FK Mladá Boleslav: Miller – Ševinský, Brezinský, Vít, Palát – Kysela, Matějovský, Pecka, Diogo Pires (Čáp od 69.) – Kulič (Sviták od 76.), Simr.

Rozhodčí: Královec – Chytil, Pokorný

Diváků: 3150

Góly: Došek, Poláček, Herzán, Slepička – Simr,Pecka

ŽK: Petráš, Šimák – Matějovský, Palát

Fanshop banner