Tři body trefil Palát
Klub

Tři body trefil Palát

Redakce

Mladá Boleslav odehrála zase devadesát minut bez vstřeleného gólu, který vsítil Palát až v nastaveném čase.

Mladoboleslavští fotbalisté vlétli do utkání s elánem, který jim sice vydržel po celý první poločas, ale bez gólového efektu. V první desetiminutovce měl dvě šance Kulič, z první dal gól, ale sudí ho neuznal kvůli ofsajdu, při druhé přestřelil branku. Svobodu v mostecké brance zaměstnali také Čáp a Sviták. Ve 35. minutě po Palátově nádherné diagonální přihrávce se ocitl ve vápně sám s míčem Matějovský, ale pálil nad. Po dalším Palátově centru hlavičkoval Kysela jen do náruče brankáře. V poslední minutě první půle Pecka přehlavičkoval zkušeného mosteckého stopera Novotného, ale Kulič levačkou opět překopl branku. Jedinou mosteckou střelu z kopačky Čížka ve 41. min. snadno Miller chytil.
Ve druhém poločase pokračovala Mladá Boleslav v nátlakové hře, ale pozorně bránící soupeř její hráče do šancí nepouštěl. Mostečtí defenzívu ještě více zhustili, když jim rozhodčí vyloučil v 56. minutě obránce Procházku za udeření Ševinského loktem ve shluku při rohovém kopu. V 67. minutě po Kuličově rohu zkoušel prostřelit obranu Mostu Kysela, ale trefil pouze spoluhráče Ševinského a následnou bombu Holuba gólman vyrazil. V 71. minutě Kuliče a o dvě minuty později Holuba zastavil pomezní rozhodčí kvůli ofsajdům, které však z celého stadionu viděl jenom on. V 75. minutě si Most vypracoval největší šanci utkání, když se Jendruščák prosadil přes Ševinského a přízemní střelou těsně minul Millerovu branku.
Utkání rozhodla akce v první minutě nastaveného času. Zleva unikl obraně Diogo a jeho nastřelený centr prolétl celým malým vápnem až k Palátovi, který z rohu malého vápna pravačkou poslal míč do mostecké sítě – 1:0.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Brezinský, Vít, Palát – Kysela (Diogo od 74.), Matějovský, Sviták, Čáp (Holub od 46.) – Kulič, Pecka (Simr od 90.)

Sestava FK Siad Most: Svoboda – Houšť, Novotný, Škerle, Procházka – Kuvajt (Boček od 90.), Pilař, Škoda, Čížek (Sitarčík od 57.)– Singl (Brzezina OD 74.), Jendruščák

Rozhodčí: Kovařík – Tulinger, Ubias

ŽK: Miller, Ševinský – Škerle, Procházka

ČK: Procházka

Gól: Palát

Diváci: 4111

Fanshop banner